Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kazna za recidivista

Policija mu oduzela auto: Pijan i bez vozačke ozlijedio ženu, prijeti mu kazna veća od 42 tisuće kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nesreća se dogodila u petak, 12. veljače 2021. godine, oko 14.40 sati, u Gubaševu kada se pijani 41-godišnjak bez vozačke dozvole zabio u auto 46-godišnje vozačice i lakše je ozlijedio.

Muškarac nije držao potrebiti razmak između vozila te je prednjim dijelom vozila udario u zadnji kraj osobnog automobila kojim je upravljala 46-godišnja hrvatska državljanka, koja je zaustavila vozilo u koloni vozila zbog obližnjeg raskrižja s kružnim tokom prometa, javila je krapinsko-zagorska policija.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Ilustracija Sud presudio "U početku je pila sok": Policajac dao supruzi da vozi! Nastao je kaos, sada je kažnjen

41-godišnjaku je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,98 promila, a također je utvrđeno kako je automobilom upravljao bez položenog vozačkog ispita te da kod sebe nema osobnu iskaznicu. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je upravljao vozilom u vlasništvu 46-godišnje državljanke.

Kako je već nekoliko puta pravomoćno kažnjavan za upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, a postoji bojazan da će ponoviti prekršaje, uhićen je te mu je oduzeto vozilo kojim je izazvao prometnu nesreću.

I 46-godišnja vlasnica automobila, kojim je upravljao 41-godišnjak, došla na mjesto prometne nesreće, a zbog počinjenog prekršaja iz članka 229 st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama uručen joj je obavezni prekršajni nalog na 3.000 kuna.

U subotu 41-godišnji hrvatski državljanin zbog počinjenih prekršaja priveden je na Općinski sud u Zlataru gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje od 10 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zagrebu.

Daljnji prekršajni postupak nastavit će se redovnim putem, a predložena novčana kazna za počinjene prekršaje je 42.700 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene