Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglasili se iz županije

VIDEO Ravnatelj učeničkog doma u Zadru strancima za plaćanje karantenskog smještaja u tom domu davao - privatni račun

Aktualno Galerija Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 1 Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 1 Foto: DNEVNIK.hr Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 2 Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 2 Foto: DNEVNIK.hr Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 3 Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 4 Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Malverzacije kod samoizolacija turista u Zadru - 5 Galerija 1/5 >>
SDP-ov vijećnik otkrio je novu aferu u klupama HDZ-a. Naime, ravnatelj đačkog doma u Zadru strancima je naplaćivao sobe i novce stavljao na svoj privatni račun. Ravnatelj je komentirao situaciju za Novu TV.

Stipica Radoš, ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma, nakon što su učenici i studenti otišli na praznike, sobe je iznajmljivao strancima koji moraju biti u samoizolaciji, a za uplate im je davao - privatni račun. Naime, trenutačno je tamo organizirana karantena za strane turiste koji su pozitivni na koronavirus.

Tu je informaciju objavio na svom Facebook profilu vijećnik SDP-a Jure Zubčić.

"Stipica Radoš, ravnatelj srednjoškolskog đačkog doma u Zadru u svrhu naplate karantenskog smještaja turista koji su pozitivni na koronavirus šalje svoj privatni bankovni račun. Pa da ponovimo, ravnatelj ustanove usluge doma želi naplatiti na svoj osobni račun. Za usporedbu, to vam je kao da vam policajac traži da kaznu za brzu vožnju platite na njegov privatan račun", napisao je Zubčić.

"Obično kokošarenje čovjeka koji se hvali da je osnivač HDZ-a, a svojedobno je javnosti objašnjavao za kakvu Hrvatsku se borio. Ovim djelima je pokazao za što se stvarno borio i kakvu nam Hrvatsku takvi kao on ostavljaju. Opustošenu, opljačkanu i demoraliziranu državu iz koje svatko normalan s pogledom u budućnost želi otići", komentirao je.

Da bi stvar bila bolja, njegova objava nije ostala samo na riječima - dokaz je audiosnimka!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Beroš prozvao Bulja: ''U Sinju je u zadnja dva tjedna broj zaraženih buknuo za 465 posto, a lokalna vlast ismijavala je mjere''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna predstavlja opasnost Imate li ga kod kuće? S polica trgovina povlači se još jedan proizvod

Platitelj: "Dobar dan."

Stipica Radoš: "Dobar dan, recite."

Platitelj: "Trebamo podatke još za uplatu, ne možemo samo preko IBAN-a uplatu, moramo pisat kome uplaćujemo."

Stipica Radoš: "Pa ja sam vam poslao, jesam vam poslao na WhatsApp onaj...nisam?"

Platitelj: "Samo IBAN ste mi poslali. Niste mi poslali naziv primatelja..."

Stipica Radoš: "Morate staviti, stavite Stipica Radoš samo."

Platitelj: "Stipica Radoš."

Stipica Radoš: "Tako je."

Platitelj: "Aha, to je na privatni jelda."

Stipica Radoš: "Ne možemo sad drugačije, kada su ovi svi na godišnjem, o tome se i radi."

Platitelj: "Dobro, dobro, ok."

"Zahtijevam od župana Longina hitnu smjenu ravnatelja Radoša jer osoba ovih niskih moralnih i ljudskih vrijednosti ne smije biti na čelu javne ustanove", zaključio je svoju objavu SDP-ov vijećnik.

Oglasio se Radoš

U telefonskom razgovoru za Novu TV Stipica Radoš kaže da je svaka lipa prebačena na račun doma te da je situacija puno kompleksnija od ovog što je izvučeno iz konteksta. Iz Zadarske županije, koja je vlasnik doma, stiglo je priopćenje.

Zadarska županija će svakako detaljno provjeriti uplate koje su išle prema Srednjoškolskom đačkom domu. Tražit će se svi izvodi na kojima su naznačene uplate. Župan Longin je preko resornog pročelnika zatražio hitnu sjednicu Domskog odbora i njihovo očitovanje. Riječ je o ozbiljnim optužbama, ali ćemo detaljniji komentar svakako imati nakon što dobijemo konkretnije i potpunije informacije, izvijestili su.
 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene