Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zločin šokirao hratsku

Kod jedne od osumnjičenih za brutalno ubojstvo profesora pronađeni pištolj i 293 metka. Psihijatar: "Ovo je nezapamćeno"

Ne stišavaju se reakcije na brutalno ubojstvo 35-godišnjeg profesora u Varaždinu. Naime, tri muškarca i žena su mu nanijeli teške tjelesne ozljede i ostavili ga na asfaltu dok je bio bez svijesti. Preminuo je kasnije u Općoj bolnici Varaždin.

Njega su, iz zasad neutvrđenih razloga, tri mlađa muškaraca i žena izudarali drvenim palicama po glavi i tijelu i nanijeli mu teške ozljede, nakon čega su ga bez svijesti ostavili na asfaltu. Pronašao ga je prolaznik, a počinitelji su uhićeni i danas saslušani te im je određen jednomjesečni istražni zatvor. Kod uhićene djevojke pronađen je i pištolj sa 293 metka.

Andrija Jarak je razgovarao o slučaju s specijalistom psihijatrom, Oliverom Ojdanićem.

''Riječ je zaista o jednom brutalnom ubojstvu pri čemu je izgubljen jedan mladi život koji su počinili mladi ljudi. Otkuda tako nešto, teško je pojmiti. Milsim da ćemo kroz vrijeme vidjeti što su uzroci, što se moglo dogoditi u glavi tih ljudi. Zaista nezapamćen način ubojstva'', komentirao je Ojdanić.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a Nakon burne pressice HDZ o premijerovim napadima: "Plenković nije ušao u rat s medijima"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TRAŽI PONOVNO BROJANJE GLASOVA SDP-ov kandidat za istarskog župana koji je izgubio za 54 glasa: ''Našli smo tridesetak nepravilnosti koje sada analiziramo''

Rekao je da se način ubojstva može govoriti o sociopatskoj i psihopatskoj strukturi koja je teško pogodna za neke terapijske metode, tome nema lijeka. Sigurno će se, kaže, provesti forenzičko vještačenje nakon kojeg će se saznati svi detalji ubojstva i sudski postupak koji je predviđen u takvim situacijama. Žrtve će najvjerojatnije, objašnjava, braniti da nisu bili svjesni, uračunljivi

''Svi smo svijesni da u proteklih godinu i pol dana, sa epidemijom i potresom, postoji velika količina frustracije kod svih nas. Struka kaže da bismo trebali zaista raditi na sebi da se ne doživi situacija da odgovaramo agresijom. U svakom slučaju, agresija na agresiju nije odgovor'', govori.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene