Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađena nakon sedmodnevne potrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivana Budiša, bolesna djevojka iz Ježinca kod Vrlike, koja je prošlog tjedna, u noći s petka na subotu, misteriozno nestala iz svog obiteljskog doma, nakon potrage pronađena je u petak ujutro u Kijevu u obiteljskoj kući Josipa Elkaza (65).

Prema dostupnim informacijama, još nije poznato na koji je način nesretna djevojka dospjela u Elkazovu kuću. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O Konferenciji veleposlanika Milanović o epidemiološkoj situaciji: "Mjere više nemaju smisla, ja bih radio onako kako je to radila Švedska" Zoran Milanović Prisega 3. mehanizirane bojne Milanović se smijao premijerovoj izjavi pa poručio: ''Bio je jedan mali, obični diplomat. On je hrvatski Milan Stojadinović''

No smatra se da ju je Elkaz u svojoj kući držao u svojevrsnom zatočeništvu zajedno sa svojim prijateljem Ivanom Bajanom (47), također iz Kijeva. 

Obojica su privedena uz kaznenu prijavu za spolni odnošaj s nemoćnom osobom.

Elkaz i Bajan, nakon uhićenja u petak ujutro, još su bili na kriminalističkoj obradi u PP Knin gdje će se utvrditi točni razlozi kao i okolnosti zatočenja djevojke. 
Elkaz i Bajan poznati su kao osobe sklone alkoholu. 
Elkaz, razvedeni otac dvoje djece, u Kijevu živi sam jednako kao i njegov prijatelj Bajan. 

Kći mu je udana i živi u Splitu, dok mu je sin Stipe kao pripadnik 4. gardijske brigade HV-a 1993. godine poginuo u operaciji Maslenica. 

Ivan Bajan je neoženjen, invalid je od ranog djetinjstva kada je doživio tešku prometnu nesreću. Prije rata kao stražar radio je u poduzeću Konstruktor.

Padom Kijeva 1991. godine obojica su zarobljeni od martićevaca nakon čega su prošli užasnu torturu kninskih zatvora koje su očito ostavile posljedice na njih. 
Nakon rata obojica su s dijagnozom PTSP-a dobili mirovine te se su, doznajemo, totalno odali alkoholu, pogotovo Elkaz, nakon spoznaje o gubitku sina nakon čega ga je vrlo brzo zbog alkohola napustila i supruga.

Budući da se radi o duševno oboljeloj osobi, dvojica muškaraca se sumnjiče da su počinili spolni odnošaj s nemoćnom osobom. 

Ivana Budiša je otišla iz svoje kuće u noći sa 12. na 13. siječnja. Njezin otac Branko obavijestio je policiju i medije, te je počela intenzivna potraga. 

'Moja kćerka je kod kuće i dobro se osjeća. Liječnici su je pregledali i za sada nema težih posljedica od ovih traumatičnih događanja koje je doživjela. Još jednom zahvaljujem prije svega sinjskoj policiji i nadam se da će istraga i cijeli postupak završiti na način da pravda bude zadovoljena', rekao je Branko koji ima samo kćer Ivanu. 

Osumnjičeni muškarci iz sela Kijeva sprovedeni su u subotu istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene