Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozi, Miško!

Pandemija budala? Policija u više hrvatskih gradova imala zanimljive ulove, kazne će još dugo pamtiti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Marko Todorov / CROPIX
Policija je u nedjelju uhvatila 56-godišnjaka koji je pijan vozio automobil. Uz to, vozio je bez položenog vozačkog ispita, projurio kroz crveno i skrivio prometnu nesreću. U Međimurju je policija uhvatila mladića koji je također vozio bez vozačke dozvole.

U nedjelju oko 17:15 pijani 56-godišnjak bez položenog vozačkog ispita po Zagrebu je vozio automobil marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka. Kretao se Horvaćanskom cestom u smjeru istoka.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Hrgovići prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu i skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Napuhao je 1,28 promila.

Policija je utvrdila da 56-godišnjak kod sebe nema ni osobnu iskaznicu.

Zbog prekršaja koje je počinio uhićen je i prepraćen na nadležni sud, gdje je kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od 13 dana, ukupnom novčanom kaznom od 1200 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima kategorije B u trajanju od 12 mjeseci nakon što položi vozački ispit.

Uz to, sud je 56-godišnjaku izrekao i zaštitnu mjeru trajnog oduzimanja automobila Citroen Xsara u korist Republike Hrvatske.

Mladić u Međimurju vozio bez položenog vozačkog ispita

Međimurska policija zaustavila je u ponedjeljak u 8:45 u Čakovcu u Zagrebačkoj ulici 26-godišnjaka koji je upravljao automobilom Alfa Romeo čakovečkih registarskih oznaka.

Provjerom je utvrđeno da je 26-godišnjak za volanom bez položenog vozačkog ispita. Uhićen je i priveden u policijsku postaju. Budući da se radi o višestrukom počinitelju najtežih prometnih prekršaja, privremeno mu je oduzet automobil.

Pročitajte i ovo Cesta smrti u Vukovaru, ilustracija - 2 U Vukovaru Cesta smrti: Na istome mjestu gdje je vozačica naletjela na dječaka i pobjegla, prije godinu i pol nastradala je i Monika - "Bol. Teška bol"

Prilikom sigurnosnog pregleda kod mladića je pronađen PVC smotuljak s amfetaminom, ukupne mase 5,22 grama. Protiv 26-godišnjaka bit će podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, okrivljeni 26-godišnjak doveden je na Općinski sud u Čakovcu na Prekršajni odjel. Nakon saslušanja dežurna sutkinja odredila mu je zadržavanje te je predan u varaždinski zatvor.

U Zadru na motociklu bez vozačke dozvole

U ponedjeljak u 11:20 u Zadru u Arbanasima zadarski policajac na motoru je uočio motocikl bez registarskih oznaka. Pokušao ga je svjetlosnim signalima zaustaviti, no vozač je ubrzao i počeo bježati.

Pročitajte i ovo Ilustracija u Babinoj Gredi Odbačen u kanal i teško ozlijeđen: Policija traži vozača koji je udario biciklista i pobjegao

Ubrzo se zaustavio u drugoj ulici. Utvrđeno je da je 39-godišnji hrvatski državljanin vozio motocikl prije položenog vozačkog ispita.

Kod njega su pronađeni i oduzeti bokser i nož. Utvrđeno je da je motociklu istekla prometna dozvola.

Nesavjesni vozač uhićen je i priveden u službene prostorije policije. Prepraćen je na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene