Obavijesti Video Pretražite Navigacija
eksplozija i požar

POGLEDAJTE VIDEO Nevjerojatne scene nakon stravične nesreće kod Svete Helene: Cisterna je potpuno izgorjela, a od vrućine oštećena i cesta

Aktualno Galerija Prometna nesreća na autocesti A4 - 1 Prometna nesreća na autocesti A4 - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća na autocesti A4 - 3 Prometna nesreća na autocesti A4 - 3 Foto: DNEVNIK.hr Nesreća kod svete Helene Nesreća kod svete Helene Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš Galerija 1/4 >>
Stravična prometna nesreća dogodila se na autocesti kod Svete Helene. Došlo je do sudara vozila i kamiona cisterne pri čemu je cisterna eksplodirala. Eksplozija se čula nadaleko, a ozlijeđena je jedna osoba.

S mjesta nesreće uživo u Vijesti Nove TV javio se reporter Dino Goleš.

"Došlo je do sudara između cisterne i manjeg kombi vozila", potvrdili su Golešu u Ravnateljstvu civilne zaštite koje cijelo popodne rukovodi ovom akcijom.

"Neslužbeno se doznaje da je cisterna bila zaustavljena u zaustavnom traku kad je na nju naletjelo vozilo. Došlo je velikog požara", izvijestio je Goleš i dodao kako su na teren odmah izašli vatrogasci iz Zeline. "Njih 22 sa šest vozila gasilo je plamenu stihiju koja je šiktala iz cisterne", javio je reporter.

"Nakratko je zavladala panika, onda su cestari, policija, hitna pomoć i vatrogasci koji su se ovdje našli odlučili napraviti sigurnosni koridor od 100 metara u svim smjerovima od nesreće i zatražili od Ravnateljstva civilne zaštite da zatvori autocestu koja je bila zatvorena gotovo dva sata i čekalo se da na teren izađu inspektori zaštite na radu, inspektori zaštite okoliša. Naime, kako doznajem cisterna je prevozila plin propan butan zbog čega je došlo do tako velikog požara i prava je zapravo sreća da nitko nije teže stradao", izvijestio je Goleš i dodao kako je samo jedna osoba lakše ozlijeđena i prevezena u KBC Dubrava.

Od Zagreba prema Varaždinu jedno vrijeme bila je višekilometarska kolona. Goleš je dodao kako situacija sada izgleda mirnije, a očevid će trajati i dalje.

Goleš je javio i kako je cisterna potpuno izgorjela, a od visoke temperature izgaranja plinova oštećen je i kolnik.

 

 

Sve žurne službe na terenu

Iz zagrebačke policije doznajemo da je do sudara automobila i cisterne došlo u četvrtak oko 14:30 na autocesti A4 u smjeru Varaždina.

"Između 72. i 74. kilometra u smjeru Varaždina dogodila se prometna nesreća osobnog auta i cisterne. Vatrogsasci gase nastali požar. Promet obustavljen u oba smjera od čvora Sveta Helena do Brzničkog huma".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija i vatrogasci na terenu Krš i lom: Teška prometna nesreća na vidikovcu kod Dubrovnika

Ravnateljstvo Civilne zaštite objavilo je na svom Twitteru da su "sve žurne službe upućene na lokaciju događaja".

 

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene