Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMETNA NESREĆA U SPLITU

Predsjednik Županijske skupštine autom udario pješakinju, nije se odmah javio policiji: ''Svjestan sam da sam pogriješio, žao mi je''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundić sudjelovao je u prometnoj nesreći u Splitu, u kojoj je lakše ozlijeđena mlađa ženska pješakinja. Policija je tražila očevice nesreće, Šimundić se na Facebooku oglasio idući dan. Za DNEVNIK.hr kaže: ''Svjestan sam da sam pogriješio. Žao mi je''.

Da je sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je u četvrtak u Splitu lakše ozlijeđena mlađa žena, javnost je doznala od samog predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Mate Šimundića iz redova Domovinskog pokreta u njegovoj objavi na Facebooku u petak ujutro kojom je zamolio pješakinju da mu se javi.

Nekima je, međutim, pozornost njegova objava privukla i s obzirom na to da je večer ranije splitska policija pozvala očevice prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak oko 16:30 na kolniku ulice Zrinsko Frankopanske, a riječ je o naletu osobnog automobila na dijete koje je zadobilo lakše tjelesne ozljede. U svezu s prometnom nesrećom dovodi se nepoznati vozač s osobnim automobilom marke Opel Zafira nepoznatih registracijskih oznaka.

Policija više ne traži očevice te prometne nesreće, neslužbeno je u policiji doznao DNEVNIK.hr, a razgovarali smo i sa Šimundićem - kaže da je svjestan da je pogriješio.

S obzirom na to da je policija apel objavila večer ranije, postavlja se, između ostalog, pitanje zašto se Šimundić o nesreći oglasio tek idući dan, kao i zašto se nije policiji javio odmah nakon što se nesreća dogodila.

''Javio sam se kad sam vidio poziv policije u medijima. Odmah nakon nesreće nisam se javio policiji jer sam stekao dojam da nije potrebno i da je sve u redu. Nekoliko sam puta pitao djevojku je li dobro i treba li joj pomoć, a ona je rekla da ne treba. Svjestan sam da sam pogriješio, žao mi je zbog toga, a drago mi je da ona dobro'', kazao je Šimundić za DNEVNIK.hr.

Splitsko-dalmatinska policija nije željela službeno ništa komentirati, no s obzirom na zakonske odredbe, Šimundiću slijedi policijsko istraživanje, a zbog izazivanja prometne nesreće i bijega s mjesta nesreće moguće su sankcije.

Policija očevice nesreće tražila i preko medija u četvrtak, Šimundić se o nesreći oglasio na Facebooku u petak

''Dužnost mi je obavijestiti javnost kako sam u četvrtak u popodnevnim satima sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđena mlađa ženska osoba. Naime, zbog kiše i loše vidljivosti kasno sam primijetio pješakinju koja se naglo stvorila iza drugog vozila te sam istu bočnom stranom automobila oborio na pješačkom prijelazu'', opisao je Šimundić na Facebooku u petak ujutro.

I u toj je objavi istaknuo da je ''isti tren izašao iz vozila i pitao pješakinju, koja je sama odmah ustala, je li dobro i treba li je negdje odvesti'': ''Odgovorila je da je dobro i da ne treba ništa. S obzirom na to da pješakinja na sebi nije imala nikakvih vidljivih ozljeda, a kazala je na moj ponovljeni upit da je sve u redu i da ne treba ništa, napustio sam mjesto udesa.''

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija - 1 Očevid u tijeku Nova teška prometna nesreća: Automobil sletio s ceste, vozač poginuo
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vozač životno ugrožen Stravična prometna nesreća u Lici: Nepropisno pretjecao pa udario u automobil ispred sebe, poginula maloljetnica (17)

''Žao mi je što nisam stigao uzeti kontakt unesreće osobe te je ovom prilikom molim da mi se javi'', poručio je predsjednik Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene