Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori na Žitnjaku

VIDEO/FOTO Vatrogasci se još bore s požarom, situacija ipak nešto bolja

Aktualno Galerija Požar u Zagrebu Požar u Zagrebu Foto: DNEVNIK.hr Požar u Zagrebu - 5 Požar u Zagrebu - 5 Požar u Zagrebu - 4 Požar u Zagrebu - 4 Požar u Zagrebu - 3 Požar u Zagrebu - 3 +2 Požar u Zagrebu - 2 Galerija 1/7 >>
Veliki požar buknuo je u srijedu navečer u Zagrebu. Gori dvorište jedne tvrtke na Žitnjaku, a gasilo ga se sa čak 16 vatrogasnih vozila.

Vatra u tvrtki Model pakiranje planula je u ulici Kanalski put, a vatrogasci su dojavu dobili u 21:35. Prvo su gorjele samo palete u dvorištu, a zatim se vatra proširila na skladište.

"Dolaskom na intervenciju, zatražena je dodatna pomoć jer se od skladišta paleta počela loviti zgrada i pogon", rekli su u JVP-u poslije 23 sata. Na terenu je u tom trenutku bilo 16 vozila i 57 vatrogasaca.

Navodno je skladište u potpunosti izgorjelo. Prve informacije su bile da je ozlijeđen radnik tvrtke, no neki mediji pišu kako je stradao prolaznik koji je pao s bicikla dok je prolazio kraj mjesta požara.  

Vatrogasci su se oko ponoći oglasili i na svojoj Facebook stranici: "U tijeku je gašenje požara skladišta, pogona i ureda tvrtke na Žitnjaku. Na terenu su mnogobrojne snage koje u vrlo teškim uvjetima daju sve od sebe."

Šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih oko 1 sat nam je rekao da je situacija ipak nešto bolja. No požar još nije do kraja pod kontrolom. 

 

Vatrogasci su pomoć pri gašenju zatražili i od okupljenih ljudi.

"Pronađite hidrante! Nadzemne, podzemne, samo nam pomozite i dajte nam vode", vikali su zagrebački vatrogasci, izvijestila su 24sata. Okupljeni stanovnici obližnjih kuća odmah su im izašli u susret i navodili gdje je hidrant.

Pročitajte i ovo Gradilište u Zagrebu - 2 Umjesto obnove dokumentacija Zagreb neobnovljen uz nekoliko iznimki: "Mi smo to riješili iz svog džepa"

Pročitajte i ovo Ulica u Slavoniji - 1 Žele zadržati mlade Cijene nekretnina u gradovima divljaju, a ova obitelj kuću je kupila za 15.000 kuna: Od općine su dobili i novac za obnovu

Požar se vidi s nekoliko lokacija u Zagrebu.

"Prije Slavonske je požar, vidim dim, dosta jak", rekao nam je čitatelj koji je poslao snimku te dodao: "Poprilično veliko izgleda."

Susjedi su u šoku. Za Večernji list su ispričali kako je počelo gorjeti oko 21 sat.

"Živimo ovdje od 1995. Ovo još nikad nismo doživjeli", ispričali su za Večernji.

Policija je zaprimila dojavu o požaru, no za sada nema potrebe za intervencijom i nema dojava o ozlijeđenima, rekli su nam. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene