Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATAPA SE ZGRADA

VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi

U centru Zadra izbio je požar u stanu na drugom katu. Prema dosadašnjim informacijama nema ozlijeđenih.

Oko 11:15 zadarska policija zaprimila je dojavu o požaru u stanu na drugom katu, na poluotoku u Zadru u Ulici Mihe Klaića.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

''Upućene su žurne službe i u tijeku je gašenje požara'', rekli su iz PU zadarske te dodali da prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zadar kratko su nam rekli da vatrogasci gase požar stana u centru grada te da zasad nemaju drugih informacija.

Vatra je zahvatila i atelje poznatog zadarskog fotografa Željka Maričića. ''Otišao sam kući, zvali su me da mi gori atelje. Sve je uništeno'', rekao je te dodao da se ne sjeća je li što ostavio u prostoru.

Plamen je zahvatio nekoliko susjednih stanova i vatrogasci još nisu doveli požar pod kontrolu. Policija je evakuirala stanare.

''Još uvijek ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći kakva je situacija jer je ušlo u međukatove, odnosno između potkrovlja i… sve su drveni stropovi, drveni podovi. Između stropa i poda je vatra. Uhvatilo je dva-tri stana, odnosno potkrovlja. Sada smo lokalizirali da se ne širi, ali trebat ćemo i piliti podove da se unutra može ući, da se vatra ne bi širila na ostale stanove'', rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Željko Šoša za Dnevnik Nove TV.

Urušio se krov?

Svjedoci javljaju da se zbog požara urušio krov zgrade u kojoj je gorjelo.

Iz JVP Zadar su nam rekli da vatrogasci saniraju požarište te da još uvijek gase vatru. ''On i dalje traje i dalje je dosta vatrogasaca na terenu. To vatrogasci moraju raščišćavati. Ima jako puno stropne i podne drvene konstrukcije i to se sve raskopava. To vatrogasci sada miču crjepove. Oni to vade, moraju micati da bi došli do drvenih dijelova, greda. Tu nema ploče, stara je zgrada i puno je drvenih dijelova. Mora se sve micati da bi došli do toga'', rekli su iz postaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene