Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA OTKRILA DETALJE

Ubio brata, a onda prijavio njegov nestanak: Radilo se o bolesnoj, teško pokretnoj osobi, a tijelo je sakrio u blizini mjesta stanovanja

Dvije godine i tri mjeseca trajalo je opsežno kriminalističko istraživanje zbog nestanka 51-godišnjeg Željka Šlibara, a policija je sada riješila slučaj.

Policija je za srijedu održala izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je otkrila detalje dovršenog kriminalističkog istraživanja.

Kako su naglasili, riječ je o složenom, opsežnom, višegodišnjem kriminalističkom istraživanju nad 56-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teško ubojstvo na štetu tada 51-godišnjeg muškarca čiji je nestanak prijavljen krajem listopada 2020. godine.

Kako neslužbeno saznajemo, riječ je 51-godišnjem Željku Šlibaru, čiji je nestanak prijavljen prije dvije godine i tri mjeseca, a sada je sisačka policija riješila taj slučaj.

Željko je žrtva ubojstva bliske osobe, točnije brata, koji je policiji i prijavio njegov nestanak.

Pročitajte i ovo Ilustracija MUŠKARAC TEŠKO OZLIJEĐEN Policija uhitila dva napadača: Raspetljava se pokušaj ubojstva u Vrbiku

Pročitajte i ovo Ilustracija POKUŠAJ UBOJSTVA Horor u Zagrebu: Izbo muškarca u stanu pa pobjegao, policija traga za napadačem

"Radilo se o bolesnoj, teško pokretnoj osobi, a osumnjičenik je tijelo sakrio u blizini mjesta stanovanja. Početkom ožujka pronađeni su dijelovi tijela i odjeće za koje se naknadno otkrilo da se radi o nestaloj osobi", rekao je na konferenciji Luka Pešut, načelnik PU sisačko-moslavačke.

"Radi se o osobama koje se međusobno poznaju, izvidi su tajni, ne možemo govoriti o detaljima samog nestanka, naglašeno je da se stvorila sumnja da se ne radi o nestanku osobe te je započeto kriminalističko istraživanje koje je trajalo do jučerašnjeg dana te je danas osoba u jutarnjim satima predana pritvorskom nadzorniku", naglašeno je.

Nestanak je prijavila obitelj, poručeno je na presici, a osoba je pronađena ne dojavom građana, nego radom policijskih službenika. 

Kako je policija 6. listopada 2020. izvijestila, Željko Šlibar udaljio se s adrese prebivališta u Kutini te mu se gubi svaki trag. U vrijeme nestanka bio je odjeven u crni donji dio trenirke, tamnu majicu dugih rukava s bijelim ovratnikom i tenisice, poručili su tada u policiji.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene