Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOD ŠKOLE

Pokušaj otmice pred osnovnom školom? Muškarac primio dijete za kapuljaču, oglasila se policija

Nepoznati muškarac prošlog je tjedna uhvatio za kapuljaču dijete nedaleko od škole na Kaštanjeru u Puli, no dijete ga je udarilo i pobjeglo.

Istarska policija zaprimila je dojavu da je 25. siječnja oko 13:30 nepoznati muškarac nedaleko od škole na Kaštanjeru u Puli neko vrijeme hodao iza djeteta, nakon čega ga je uhvatio za kapuljaču, no ono ga je udarilo i pobjeglo prema školi.

"Policijski službenici odmah po dojavi izašli su na teren, no obilaskom područja oko škole nije zatečena osoba koja bi odgovarala opisu koji smo imali.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić TIJELO BEBE U SNIJEGU Novi detalji užasa u Zagorju: "U blizini je pronađena dječja deka"

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i redovito obilaziti područja oko svih škola na području Pule u cilju preveniranja protupravnih ponašanja i povećanja sigurnosti djece. Ističemo da nema potrebe za samoorganiziranjem roditelja", rekli su za DNEVNIK.hr iz PU istarske.

Ravnateljica škole o incidentu

Ravnateljica škole Nada Crnković rekla je pak večeras za portal Istra24 da nije bilo nikakvog pokušaja otmice ni crnog kombija koji se spominje u nekim medijima.

"Naša škola odlučila je putem Vijeća roditelja obavijestiti roditelje o nemilom incidentu koji se jednoj našoj učenici nedavno dogodio na putu od škole prema kući. Jedna je nepoznata osoba slijedila dijete, došlo je do fizičkog kontakta i učenica se preplašila i vratila u školu. Mi smo potom alamirali policiju, ali i odlučili obavijestiti roditelja jer ne znamo što se iza toga krije. To je na policiji da utvrdi i trenutno se izvode postupanja u slučaju", rekla je ravnateljica.

Ističe kako im je drago da se dijete vratilo u školu, prepoznajući upravo ovo okruženje kao sigurno. Napominje kako intencija objave na školskim stranicama nije bilo dizanje panike niti tenzija, već su samo obavili svoju dužnost te obavijestili roditelje o incidentu koji se dogodio.

"Škola kroz svoje preventivne programe, na satovima razrednog odjela i kroz Vijeće učenika educira i ukazuje na ovu problematiku, surađuje s roditeljima i nadležnim institucijama.

Djeca su najosjetljivija i ranjiva skupina zbog naivnog i otvorenog povjerenja prema odraslima, stoga je važno uputiti ih i osigurati da budu u krugu poznatih odraslih osoba ili ako su s nepoznatom osobom da je prisutna i osoba od povjerenja (roditelj, srodnik ili školski djelatnik).

Molimo roditelje koji su slobodni u to vrijeme da se jave kao volonteri ili da se samoorganiziraju za nadzor oko škole izvan školskog dvorišta u periodu nakon nastave od 12 do 14.30 sati.

Na odraslima je da stvore sigurno okruženje za djecu bez odraslih opasnih namjera, a ukoliko netko takav uđe u to okruženje, promptno reagirati strogim postupanjem. Zato je važno da svi zajedno djelujemo, roditelji, škola i nadležne institucije", zaključuje ravnateljica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene