Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplatio jamstvo

Dnevnik Nove TV doznaje: Osječki poduzetnik Drago Tadić izašao iz Remetinca, ukinut mu istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zagrebu potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je Drago Tadić uplatio 500 tisuća kuna jamstva i izašao iz Remetinca.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je reporterki Dnevnika Nove TV Josipi Krajinović da je Drago Tadić uplatio 500 tisuća kuna jamstva i izašao iz Remetinca.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Slika nije dostupna NOVI DETALJI Drago Tadić opisao primopredaju Mamićevih 100.000 eura za osječke suce: "Pola Krušlinu, pola Vekiću"

U četvrtak ujutro održano je ročište. Tadiću je ukinut istražni zatvor određen 10. lipnja.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela, ali i mogućnosti bijega jer Tadić ima i državljanstvo BiH. Naknadno je istražni zatvor ukinut na sve osim opasnosti od bijega te je određeno jamstvo.

USKOK se nije žalio, bio je suglasan s tim, iz čega bi se moglo zaključiti da je Tadić priznao. Međutim, to nam njegov odvjetnik Rafael Krešić nije htio potvrditi. 

Prema informacijama otprije, Tadić je bio spreman surađivati i ispričati što zna o tome kako je Zdravko Mamić podmićivao suce u zamjenu za svoj izlazak u prosnicu. USKOK sumnja da je Tadić znao u koju svrhu sucima predaje dio novca.

USKOK je, naime, 10. lipnja donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice sudaca, Darka Krušlina, Ante Kvesića i Zvonka Vekića, koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita te poduzetnika Drage Tadića. Pokrenuta je i istraga protiv braće Mamić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene