Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSUDE NAPADA

Liječnik s Rebra o makljaži u bolnici: "Ovo je bio kao organiziran napad, kao na utakmici. Trebat će nam blindirana vrata ako ćemo tako nastaviti"

Ivan Gornik
Ivan Gornik Foto: DNEVNIK.hr
Prava drama odvijala se noćas na hitnom prijamu na zagrebačkom Rebru. Oko tri sata, kako je izvijestila policija, četvorica nepoznatih napadača pretukla su dvojicu mladića koji su zbog ranije zadobivenih ozljeda potražili pomoć, a potom su i oštetili inventar na ulazu u hitnu.

Nakon toga došli su i do automobila u kojem se nalazila 23-godišnja djevojka i nju su fizički napali i oštetili vozilo. Djevojka je lakše ozlijeđena, a dvojica mladića imaju teške ozljede. Dok policija tek utvrđuje sve okolnosti slučaja, osude napada stižu iz liječničke komore i komore medicinskih sestara.

"Mi smo imali nasilno ponašanje ovdje pojedinaca ili manjih grupa. Ovo je bio kao organiziran napad. Ovo je došla grupa ljudi s istim ciljem koji su fizički napadali naše pacijente. Ovo je stvarno nešto ekstremno. To je kao na utakmici. Trebaju nam onda blindirana vrata ako ćemo tako nastaviti", rekao je pročelnik hitnog prijma KBC-a Zagreb Ivan Gornik.

Medicinska sestra skrivala je ozlijeđenog dečka

Jedan od očevidaca napada opisao je za Jutarnji što se dogodilo.

"Jedna od sestara je upravo zbrinjavala mladića krvavog lica, a u blizini je stajao njegov prijatelj koji ga je dopratio. U tom su se trenutku iz čekaonice začuli krici jer su pokraj pacijenata, među kojima je bilo i male djece, divljački protutnjali neki dečki izvikujući: 'Di ste, je*em vam mamu?' Medicinska sestra je to vidjela, očito pretpostavivši o čemu se radi i što slijedi, pa je dečka krvavog lica sakrila iza paravana i doslovno svojim tijelom štitila ga od novih udaraca, ali su ti koji su utrčali navalili na tog drugog dečka kojeg su nabijali nogama po leđima", rekao je.

Policija šturo o događaju

Nakon tučnjave do koje je došlo noćas oko tri sata na Hitnom prijemu KBC-a Rebro, hospitalizirana su dvojica ozlijeđenih muškaraca.

Policija je samo kratko izvijestila da je do incidenta došlo na Hitnom prijemu zdravstvene ustanove, te da su iz zasad neutvrđenog razloga četvorica nepoznatih počinitelja fizički napala dvojicu muškaraca (24, 25) nakon čega su oštetili inventar na ulazu u prostoriju hitnog prijema.

Pročitajte i ovo Ivan Gornik NAPAD U BOLNICI Izbila tučnjava na Hitnom prijemu KBC-a Rebro: Ozlijeđena dvojica mladića i djevojka

"Došli su zatim do osobnog vozila marke Audi A4, u kojem se nalazila 23-godišnjakinja te su i nju fizički napali i oštetili vozilo. Dvojica muškaraca (24 i 25 godina) su teško ozlijeđena, dok je 23-godišnjakinja lakše ozlijeđena. Očevid će se obaviti danas, kriminalističko istraživanje je u tijeku", priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trojica su uhićena Novi detalji masovne tučnjave u Kninu: 21-godišnjak napao i vrijeđao policajca, većina pobjegla

Jedan muškarac zbrinut je na traumatologiji, a drugi na maksilofacijalnoj kirurgiji.

Napadači pratili ozlijeđenog od Lučkog do bolnice

"Jedan pacijent ima teške ozljede čeljusti, a drugom je stradao torakalni kralježak. Obojica su van životne opasnosti, ali ostaju na liječenju", izjavio je ravnatelj KBC-a Zagreb, prof.dr. Ante Ćorušić za Jutarnji list. On je potvrdio da je policija bila u bolnici do sedam ujutro te da su izuzete sve video snimke kako počinitelji bili privedeni pravdi.

Navodno je sve počelo u Lučkom, gdje se sukobilo nekoliko osoba.

Teže je stradao jedan muškarac pa su ga prijatelji ukrcali u automobil i krenuli po pomoć na Rebro. No, za njima su krenuli i oni s kojima su došli u sukob i pratili ih do bolnice.

Ozlijeđenog su prijatelji smjestili u OHBP Rebra i uputili se u svoj automobil, navodno berlinskih registracija, ali su ih ispred hitnog prijema sustigli i napali oni koji su ih pratili.

Tako su teško ozlijedili i drugog muškarca, a potom su u prostoru OHBP-a ponovo napali već ozlijeđenog, piše Jutarnji list.

Intervenirali su zaštitari bolnice i pozvali policiju koja je sve do ranih jutarnjih sati radila uviđaj. Navodno, nitko drugi od pacijenata i osoblja nije napadnut niti je stradao inventar bolnice.

Prema neslužbenim informacijama napadači su uhićeni, no u zagrebačkoj policiji nisu htjeli iznositi nikakve detalje sve do završetka kriminalističke istrage.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene