Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mama zvala policiju

Pokušaj vrbovanja ispred škole: Muškarac dječaku nudio bombone i psiće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mama dječaka iz Pule ispričala je kako je nepoznati muškarac prošlog tjedna njezinog sina pokušao namamiti u automobil. Uplašilo je to i nju i druge roditelje.

Majka dječaka (11), učenika Osnovne škole Vidikovac u Puli ispričala je kako se njezin sin inače vraća s prijateljima iz škole, no jedan dan prošli tjedan zaboravio je nešto ispod klupe pa se vratio školu. Kući je zatim išao sam.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice

Ispred škole mu je navodno prišao muškarac sijede kose u plavoj jakni. Pitao ga je voli li bombone pa mu ih ponudio. Dijete se zahvalilo i odbilo.

"Onda je čovjek započeo razgovor s njim i pitao ga voli li više mačke ili pse. I tada mu je čovjek ponudio da dođe s njim do auta jer da baš ima male štence pa bi mu ih rado pokazao", kazala je mama Glasu Istre

"I tu se malom upalio alarm, rekao mu je da ne može jer ga prijatelji čekaju i da mora kući. Okrenuo se i lagano krenuo nizbrdo od škole prema kući. Nije trčao, ali kada je zašao za prvi ugao, kako mi je ispričao, počeo je trčati koliko ga noge nose sve do zgrade. Tu je stao i okrenuo se da vidi prati li ga muškarac i, kada je vidio da ga nema, ušao je brzo u zgradu", ispričala  je.

Sin ju je odmah nazvao pa je dojurila do njega. Bio je blijed i tresao se od šoka. O svemu je obavijestila policiju koja je izašla na teren. Sinu je mnogo puta govorila što raditi ako se nađe u takvoj situaciji. 

"Rekao mi je da su mu kroz glavu prolazile moje riječi da će ga netko odvesti i da se nikada više nećemo vidjeti. Ma užas, ne daj Bože nikome, ali moj je sin dokazao da je ovu lekciju dobro savladao", rekla je majka, prenosi Glas Istre.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene