Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Istri

Mladić koji je pomogao spašavati migrante iz nabujale rijeke otkrio što se događalo: ''Došao je mali od 13 godina i vikao - Help! Help! Bio je skroz mokar''

Iz nabujale rijeke Dragonje policajci su uspjeli spasiti tursku državljanku, a u tijeku je traganje za 10-godišnjom djevojčicom. Mladić koji je pozvao policiju i čija je obitelj sudjelovala u spašavanju ispričao je što se događalo.

Policajci su iz nabujale rijeke Dragonje uspjeli spasiti tursku državljanku, a još se traga za 10-godišnjom djevojčicom za koju se pretpostavlja da ju je odvukla riječna struja. 

Pomoć za svoju majku i obitelj došao je tražiti 13-godišnji dječak, ispričao je Jonatan Strojan iz Dramca koji je pomogao u spašavanju.

''Moja majka je bila u kući i došao je mali od 13 godina. Ne zna ni riječi engleskoga. Mokar je bio i samo je vikao: 'Help! Help!'. Mene je nazvala majka da je došao neki mali i ja sam došao kod nje i zvao policiju. Rekao sam da su izbjeglice i onda sam zvao i slovensku policiju. Došli su vrlo hitro, za 10 minuta su bili dolje. Išao sam vidjeti treba li im pomoć i trebala im je nekakva špaga i ljestve'', ispričao je Strojan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna spašena migrantica FOTO/VIDEO Detalji drame u Istri: Traje potraga za djevojčicom (10) - "Nadamo da ćemo je nekim čudom pronaći..."

Pročitajte i ovo Policajac tuče migrante - 1 IMAJU PRAVO ŽALBE Dnevnik Nove TV doznaje: Kažnjena trojica interventnih policajaca koji su tukli migrante

Kaže da je i sam ušao u rijeku pomoći. ''Žena je bila kao u nesvijesti, kao da je sva u grču. Dobro da je živa'', dodao je.

Za to je vrijeme njegova obitelj pomogla dječaku koji je došao tražiti pomoć. ''Da, bio je mokar skroz. Bio je u rijeci. Dali smo mu novu odjeću, cipele... dali smo mu hrane i popiti i da se utopli'', kaže Jonatan.

Područje oko rijeke Dragonje, kaže, česta je ruta migranata. ''Ali kada vide svjetlost i ljude, idu daleko od njih. Tako da ih ja ne vidim često'', rekao je i dodao da ovo nije prvi put da je pomagao migrantima.

''To je za djecu katastrofa - da se za majku ne zna hoće li preživjeti, da sestra padne majci iz ruku u vodu. Strašno'', kaže mladić.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene