Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasne struje

U padu motornog zmaja poginula dva muškarca, ribiči pomogli u potrazi: ''Ronioci su po udici došli do mjesta pada''

Aktualno Galerija +0 Leon Krištović Galerija 1/1 >>
U četvrtak u popodnevnim satima srušio se motorni zmaj u akumulacijsko jezero hidroeletrane Čakovec. Poginule su dvije osobe.

PU međimurska je potvrdila da se radi o poginulom 35-godišnjaku i 42-godišnjaku. Jedan je bio iz Novog Sela, a drugi iz okolice Čakovca.

Pročitajte i ovo Smrt troje radnika u Hidroelektrani u Platu Prije četiri godine Što je sve dovelo do smrti radnika u hidroelektrani? Odvjetnik Čedo Prodanović prozvao i Barbarića Slika nije dostupna Očevid u tijeku Tragedija u Čakovcu: U padu motornog zmaja poginule dvije osobe, ronioci pronašli tijela

Leon Krištović, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec kazao je kako su dojavu dobili iz Centra 112 i tada su izašli na intervenciju gdje su zatekli ribiče koji su im bili od pomoći. ''Prisebnom reakcijom, ribiči su pomogli roniocima. Jedna je udica zakačila zmaja, pa su ronioci po udici došli do mjesta gdje je potonuo zmaj'', pojasnio je Krištović.

Ribiči su, dodaje Krištović, primjetili čudno kretanje zmaja i vidjeli da je sletio u vodu te dojavili kako su vjerojatno dvije osobe u njemu. ''Na ovom mjestu je proteklih godina je najteže locirati vozila zbog mutne vode i jakih struja. Te struje znaju i do 100 m nizvodno odnijeti vozila'', kazao je Krištović.

Policija je i dalje na terenu, a očevid će biti tijekom petka.

Jedan od poginulih je navodno bio zamjenik predsjednika Zmajarskog kluba Rode iz Preloga. Pilot i putnik motornog zmaja poletjeli su s travnatog letjelišta Zmajarskog kluba Rode u Prelogu. Na hangaru kluba članovi su oko 18 sati izvjesili crnu zastavu. Pilot je imao položen ispit za upravljanje letjelicom, prenosi Večernji list.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene