Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MATIJA POSAVEC NAKON PUCNJAVE

Međimurski župan bez dlake na jeziku pobrojao probleme u romskim naseljima, ali i predložio rješenje: "To treba nazvati pravim imenom"

Aktualno Galerija Matija Posavec - 2 Matija Posavec - 2 Foto: DNEVNIK.hr Matija Posavec - 3 Matija Posavec - 3 Foto: DNEVNIK.hr Matija Posavec - 1 Matija Posavec - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Čorkalo Galerija 1/4 >>
Tragična situacija koja se dogodila u Paragu posljedica je guranja problema pod tepih na koje upozoravamo već godinama, kazao je međimurski župan Matija Posavec u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Ivanom Čorkalom.

''Kada se prije dvije godine dogodila slična situacija u drugom naselju, govorili smo i ukazivali na probleme koji evidentno postoje i te probleme treba nazvati pravim imenom bez uvijanja što ću ja i učiniti: u romskim naseljima postoji problem divlje vožnje, pijančevanja, zanemarivanja djece, nenamjenskog trošenja socijalne pomoći i ilegalnog oružja i to je naprosto problem koji sustav treba riješiti'', ustvrdio je međimurski župan Matija Posavec.

Pročitajte i ovo Matija Oršuš - 1 OTKRIVEN POVOD Brat ubijene žene ispričao detalje krvavog obračuna u Međimurju: "Odjednom sam začuo rafal, vidio sam sestru i nećake kako su padali..."

''Sustav ako netko nenamjenski troši socijalnu pomoć, ako ilegalno gradi, ako uzrokuje požare, ako krade, ako zastrašuje svoje sugrađane, treba reagirati i sankcionirati ga. Sve dok u dovoljnoj mjeri ne bude sankcioniranja, tada ga zapravo motivirate da to čini i dalje i žao mi je što se sve dogodilo, ali opet pozivam: nudim rješenja, poslušajte nas, možemo i te probleme riješiti'', kazao je Posavec.

Pročitajte i ovo Međimurska policija Policija potvrdila Povod krvoproliću je netrpeljivost dviju obitelji: ''Ilegalno oružje skrivaju po šumama, u kućici za pse…"

Tvrdnje da policija ne poduzima dovoljno kada je riječ o oružju, međimurski župan je odbacio: ''Policija itekako poduzima. Kada u proteklih 25 dana imate 41 intervenciju samo u tom jednom romskom naselju, onda vidite koliko je sustav opterećen u smislu da sankcionira ili preko svog sustava te stvari riješi. Naprosto problem je malo širi i treba ga šire sagledavati, ne samo s aspekta policije, nego i pravosuđa i socijalne skrbi, Državnog inspektorata jer postoji i ilegalna gradnja i uzrokovanje požara te zanemarivanje djece što su sve kaznena djela i ono što jedino tražimo jest da se u ovoj zemlji poštuje zakon''.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UBIJENA ŽENA, PETERO OZLIJEĐENIH Detalji užasa u Paragu: "Bila je svađa, jedan je uzeo automatsku pušku i počeo rafalno pucati"

''Ljude ne treba dijeliti, osim na prokazivanje onoga tko je lopov, diler, ubojica. Kad će zakoni vrijediti jednako za sve, kad neće biti jednakih i jednakijih tada će cijela situacija biti dobra i u tom kontekstu sutra ćemo uputiti zaključke s Vijeća za prevenciju prema resornim ministarstvima i Vladi generalno'', najavio je Posavec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PUCNJAVA U PARAGU Nakon krvoprolića u Međimurju, tri osobe bore se za život. Dvije djevojčice puštene iz bolnice: "Ozljede su jako ružne"

''Tražit ćemo da se strogo kontrolira socijalna pomoć jer i ovaj slučaj koji se dogodio dogodio se u dane socijalne pomoći kao i mnoge druge stvari vezane uz narušavanje javnog reda i mira te da se što više spriječi ilegalna gradnja, kao i da se kontroliraju roditelji koji zanemaruju svoju djecu jer moramo promišljati i budućnost s obzirom na to da takvo ponašanje generira i mnoge mlade delinkvente, a i da se spriječe krađe i požari'', kazao je međimurski župan. 

''Ako dobivate javni novac, a taj javni novac je za osnovne životne uvjete, onda ga ne možete trošiti na alkohol, drogu ili nešto treće, a ako to činite onda država mora imati mehanizam da to spriječi i sankcionira'', kazao je Posavec i podsjetio na ideju vaučera umjesto gotovog novca koju zastupa od ranije: ''Taj prijedlog bi ljude mogao odgajati da namjenski troše socijalnu pomoć''. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene