Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga u tijeku

Lažno se predstavljala kao popisivačica i starijoj ženi ukrala 10.000 kuna, uz to joj je nudila neobičnu uslugu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja se lažno predstavljala kao popisivačica stanovništva i pokrala stariju ženu.

Policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je u srijedu na području Zameta u Rijeci prevarila 84-godišnju ženu.

Lažna popisivačica je stariju ženu prevarila i ušla u njezin stan lažno se predstavljajući kao popisivačica stanovnika. Uz to joj je ponudila uslugu masiranja i za to vrijeme, iskoristivši njezinu nepažnju i teško zdravstveno stanje, iz stana joj otuđila novac u vrijednosti oko 10.000 kuna, priopćila je PU primorsko-goranska.

Ovih dana kada se u Hrvatskoj provodi popis stanovništva neki počinitelji koriste ovu situaciju kako bi materijalno oštetili građane, posebice osobe starije životne dobi, zlouporabljujući njihovo povjerenje, zdravstveno stanje, životnu dob i slično, upozoravaju iz policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POJAŠNJENJA Što ako niste kod kuće kad popisivač dođe po šifru, kako ćete znati da je već bio na vašim vratima i što napraviti u tom slučaju?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POPIS STANOVNIŠTVA 2021. Građani na meti prevaranata: Pogledajte kako će izgledati pravi popisivači, obratite pažnju na nekoliko stvari

Policija savjetuje građane da ne otvaraju vrata i ne puštau u svoje domove nepoznate osobe sve dok se ne uvjerite o kome se zaista radi i što osoba želi. ''Ako vam je osoba i dalje sumnjiva prije puštanja u svoj dom telefonom provjerite je li ju služba koju navodno predstavlja uputila k vama'', upozoravaju iz policije i dodaju da posebno budete oprezni ukoliko netko neovlašteno traži vaše osobne podatke.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene