Osumnjičeni Simon Curi (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)
Osumnjičeni Simon Curi (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Nakon krvavog obračuna braće i smrti jednoga od njih, 68-godišnji brat kojeg se tereti za ubojstvo bit će zadržan u istražnom zatvoru kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kažnjivo djelo.


68-godišnjak, osumnjičen da je ubio svog brata u Malom Lošinju 2. kolovoza, zadržan je u istražnom zatvoru, odlukom suca istrage Županijskog suda u Rijeci nakon prvog ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, izvijestili su iz tog suda.

68-godišnjak se tereti da je ubio svog 53-godišnjeg brata u večernjim satima 2. kolovoza. U istražnom zatvoru ostaje radi sprečavanja utjecaja na svjedoke i ponavljanja kažnjivog djela.

Prema neslužbenim informacijama, ubijen je Gjergj Curi, a osumnjičen je njegov brat Simon Curi, obojica malološinjski ugostitelji, čiji restorani se nalaze jedan do drugog u Ulici Priko.

Sukob među braćom izbio je na terasi jednog od restorana, nakon čega je došlo do pucnjave u kojoj je teško ozlijeđen Simon Curi. Preminuo je nakon toga, tijekom pružanja liječničke pomoći. (HINA)