Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSAO OD 600.000 KUNA

Velika akcija policije! Zbog švercanja najmanje 100 migranata iz BiH u Hrvatsku, istraga nad devet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam hrvatskih državljana i jedan državljanin Srbije osumnjičeno je za ilegalan promet migrantima. Naime, u dogovoru s nepoznatom osobom iz Turske prebacivali su migrante u Hrvatsku da bi oni dalje mogli putovati u zemlje EU-a. Ukupno su prisvojili više od 602.000 kuna.

Velika akcija na području Vukovarsko srijemske županije i Grada Zagreba! Zbog sumnje na šverc sa najmanje 100 migranata traje istraga nad ukupno devet osoba.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad osmero hrvatskih državljana starosti od 18 do 62 godine i jedim 50-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj. 

"Radi se o organiziranoj skupini koja je prevozila migrante i radi se o predmetu uskočke nadležnosti u periodu duži niz mjeseci i to je sve što vam zasada mogu reći, postupak je u tijeku, o detaljima ne mogu pričati", rekao je za Novu TV Vladimir Brkić, odvjetnik jednog od osumnjičenih.

Naime, osumnjičeni su se zajedno s nekoliko osoba iz BiH udružili da bi omogućili migrantima da uz plaćanje novčane naknade nezakonito uđu na terotorij Hrvatske pa dalje u druge zemlje Europske unije.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene osobe od svibnja do rujna 2021. godine u najmanje 25 navrata omogućili stranim državljanima da nezakonito uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj te uđu na teritorij druge države članice Europske unije i na taj način nezakonito prebacili preko državne granice najmanje 100 stranih državljana, a za što su primili unaprijed dogovorenu novčanu naknadu", izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Pročitajte i ovo Koronavirus: Nove stroge mjere, ilustracija - 4 S KORONOM PO DOKUMENTE Zaražena došla na šalter u policiju i zaradila kaznenu prijavu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OPASNOST NA CESTI Vozio pijan i unatoč zabrani vožnje pa još i ignorirao policiju: Nakon triježnjenja završio iza rešetaka

U srijedu, 22. rujna uhićeno je pet osoba, dvije se osobe već nalaze u istražnom zatvoru, a za dvojicom se još traga. Pretragom je pronađeno nekoliko mobitela i gotovina u iznosu od 78.650 eura i 6000 kuna te 1710 BAM, što približno iznosi oko 602.000 kuna.

DORH je objavio da su se dogovorili s nepoznatom osobom iz Turske da veći broj stranaca prebace iz BiH u Hrvatsku za 400 eura po osobi. Pretpostavlja se da su u 25 navrata prevozili osobe, najmanje njih 100.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene