Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretražuju objekte, automobile, opremu...

Policija u pet županija istražuje poticanje na terorizam: Među privedenima i Marko Francišković

Policija je objavila kako se na području pet županija bave istragom kaznenih djela poticanja na terorizam.

Kriminalistička policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu na području pet policijskih uprava provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno više osoba osumnjičenih za javno poticanje na terorizam, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi Ilustracija Na oprezu Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve

U policiji ističu da istražuju sumnje u "radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske napadom na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte".

Među uhićenima su članovi udruge nazvane Pravednik, Marko Francišković, Natko Kovačević i Denis Bašnec s gospoićkog područja.

Dnevnik Nove TV doznaje i da je među privedenima Božidar Gracin. 

Policija je u petak ujutro obavila pretragu Gracinove kuće. On je 26. studenoga kao jedan od organizatora, skupa s Davorom Živkovićem i još tridesetak protivnika epidemioloških mjera stavio lanac i lokot na ulaz u zgradu gradske uprave.  

Živković je u petak ujutro potvrdio medijima da je bio pozvan za svjedoka pretrage Gracinove kuće.

"Sve je proteklo u najboljem redu i miru", kazao je te dodao kako se "nisu prestrašili policije".

"Obećali smo policajcima da ćemo ih mi čuvati, jer oni koji njima nalažu nešto, njih sigurno ne čuvaju", izjavio je Živković.

Francišković je bio jedan od govornika na nedavno održanom prosvjedu protiv covid potvrda u Zagrebu i Šibeniku, dok mediji za Kovačevića ističu da 2016. godine gostovao u HRT-ovoj emisiji u kojoj je iznio teoriju prema kojoj osnivač i vlasnik Microsofta Bill Gates ''želi pobiti Hrvate''.

Policija je precizirala da se kriminalističko istraživanje provodi na području zadarske, šibensko-kninske, zagrebačke, bjelovarske i liko-senjske Policijske uprave, odakle su i osobe koje se nalaze pod nadzorom policije.

Tijekom današnjeg i narednih dana provodit će se dokazne radnje pretraga objekata, vozila i druge opreme važne za ovo istraživanje, zaključuje Ravnateljstvo policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene