Obavijesti Video Pretražite Navigacija
registrirani nasilnik

Otkriveni detalji horora u Lici: Ženu i mladića izbo suprug koji je imao zabranu prilaska, poznato kako su ga uhvatili

Policija je uhitila muškarca koji je u Gospiću, kako se sumnja, pokušao ubiti dvije osobe u ponedjeljak poslijepodne. Žena i muškarac kojima je zadao višestruke ubode i dalje su životno ugroženi.

Nakon više sati bijega policija je u ponedjeljak navečer uhitila 36-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je tijekom poslijepodneva teško nožem ozlijedio 27-godišnju suprugu i 21-godišnjeg muškarca.

Odmah je priveden na kriminalističko istraživanje i nalazi se pod nadzorom policije. Pokušaj dvostrukog ubojstva dogodio se u gospićkom naselju Jasikovac u ponedjeljak oko 17:15. 

U obiteljskoj kući 36-godišnji muškarac je izbo nožem ženu i muškarca, potvrdili su oko 19:30 iz ličko-senjske policije za DNEVNIK.hr.

Žena, inače 27-godišnja supruga osumnjičenog, u teškom je stanju i u ponedjeljak navečer operirana je u Općoj bolnici Gospić. Operacija je trajala četiri sata. 

"Teško ozlijeđeni muškarac primarno je zbrinut, ali je zbog težine ozljeda prevezen u zadarsku bolnicu", rekla je ravnateljica Opće bolnice Gospić Sandra Čubelić za DNEVNIK.hr dodavši da oboje ozlijeđenih imaju višestruke ubodne, vrlo teške i za život opasne ozljede.

"Žena je operirana, operacija je trajala četiri sata i sada je na mehaničkoj ventilaciji. Muškarac je u bolnici u Zadru. Muškarac je imao ubodne rane u predjelu prsišta, a žena u predjelu trbuha", rekla nam je Čubelić u utorak ujutro. 

Osumnjičeni već prijavljen zbog nasilja prema supruzi, bila mu je izrečena mjera zabrane približavanja

Glasnogovornica Policijske uprave u Gospiću Maja Brozičević izjavila je kako je policija nad počiniteljem, koji je bio u bijegu, prošli tjedan završila kriminalističko istraživanje zbog nasilja.

"Isti je muškarac osumnjičen prošlog tjedna za kazneno djelo oduzimanja slobode i prijetnji ubojstvom prema istoj ženskoj osobi. Pušten je da se brani sa slobode uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja na udaljenost od 50 metara, ali je očito da je mjeru prekršio i sumnjiči ga se za još teža kaznena djela”, rekla je Brozičević.

Muškarac je tada pušten samo s mjerama opreza zabrane približavanja, ne i s određivanjem istražnog zatvora.

Županijska državna odvjetnica u Karlovcu Vera Magdić Bižanović je jutros potvrdila kako je "od Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću zatraženo žurno izvješće o postupanju u kaznenom predmetu koji je prema pisanju medija prethodio jučerašnjem događaju", javlja Jutarnji list.

To znači da je započela istraga koja bi trebala dati odgovore na pitanje je li bilo propusta u postupanjima prema osumnjičeniku prošloga tjedna, kada je uhićen zbog dva kaznena djela prema supruzi, protupravnog oduzimanja slobode i prijetnje ubojstvom, pa onda pušten samo s mjerama opreza zabrane približavanja, ne i s određivanjem istražnog zatvora.

Neslužbeno doznajemo kako je muškarac uhićen nešto iza 22 sata nedaleko od mjesta pokušaja ubojstva u objektu lovačkog društva u mjestu Bilaj. Nakon pregovora policija ga je uhitila. 

Pročitajte i ovo Automatska puška Thompson Submachine Gun VIŠE KAZNENIH DJELA Priveden zbog nasilja u obitelji: Godinama fizički maltretirao partnericu pred djetetom, policajci u stanu pronašli i automatsku pušku s 48 metaka
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAVA U SUSJEDSTVU Brutalno pretukao ženu: Davio je i udarao u trbuh, a ona je u šestom mjesecu trudnoće

Napad i teško ranjavanje dogodili su se u obiteljskoj kući u naselju Jasikovac, gdje je muškarac zatekao svoju suprugu s prijateljem, ali policija zasad nije potvrdila odnose napadača i napadnutih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene