Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODREĐEN ISTRAŽNI ZATVOR

Ubojici iz Ploča prijeti i do 40 godina zatvora, sudac istrage otkrio nove detalje stravičnog dvostrukog ubojstva

Nakon dvostrukog ubojstva u Pločama u petak otkriva se sve više detalja o pozadini krvavog sukoba u kojemu je ubijen i dječak. Osumnjičenom za ubojstva određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo izveden je danas pred istražnog suca u Dubrovniku. Određen mu je istražni pritvor u trajanju od mjesec dana, rekao je nakon ispitivanja glasnogovornik suda i sudac istrage Pero Miloglav

U istražni zatvor ide zbog mogućnosti od ponavljanja djela, ali i zbog izuzetno teških okolnosti u kojima je počinio djelo, odnosno zbog ubojstva djeteta.

"U bitnom dijelu, ali ne u potpunosti, priznao je počinjenje djela. Pronađena mu je automatska puška i streljivo. Radilo se o više hitaca s kojima su usmrćeni njegov brat i te malodobno dijete, 2005. godište. Posebno teška okolnost jest ta da je on, nakon svih tih ispaljenih hitaca, u obje osobe ispalio po još jedan hitac da bude takoreći siguran da su mrtvi. Mi na ovom području ne pamtimo ovakav zločin", kazao je Miloglav i dodao da mu za ubojstvo maloljetnika prijeti i do 40 godina zatvora.

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, odvjetnik osumnjičenog, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti, zatražit će razrješenje.

Detalji sukoba koji su prethodili krvoproliću

Stravično dvostruko ubojstvo u Pločama, u kojemu je ubijen i 16-godišnji dječak, šokiralo je Hrvatsku. Sada se počinju otkrivati detalji koji su prethodili krvavom sukobu u kojemu je, kako piše portal Dubrovački vjesnik, brat ubio brata i 16-godišnjeg dječaka.

Ljudi upućeni u obiteljske i međususjedske odnose dvojice braće kažu da su postojali neriješeni imovinski odnosi oko obiteljskog naslijeđa nakon smrti majke, a ubojica je i s dječakovom obitelji imao razmirice imovinske naravi.

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić Šok i u školi Ubijeni maloljetnik iz Ploča bio je sin jedinac i dobar sportaš. Trebao je uskoro na krizmu

Spor među braćom oko majčina stana ranije je rezultirao i višegodišnjim sudskim postupkom koji je okončan tako da se razvrgne suvlasnička zajednica u stanu u Pločama. Stan u kojemu je ubijeni živio trebalo je prodati i među nasljednicima. No to se nikada nije dogodilo.

Ubijeni brat bio je manjinski vlasnik stana u kojemu je i živio, a sestra svoj dio prepustila ubojici. On je s majkom do prošle godine živio u barakama u Pločama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna smaknuo i brata Objavljeni detalji brutalnog ubojstva u Pločama, dječak nije bio slučajna žrtva? "Dijete nepomično leži, krv mu ispod glave..."

Susjedi su za Dubrovački vjesnik ispričali kako je u toj obitelji ''uvijek bio neki nered''. Ubijeni brat je, navodno, postavio i blindirana ulazna i balkonska vrata kako ovaj drugi ne bi mogao ući.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene