Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE PRVI PUT

Drama u Zagrebu: Stigle dojave o bombama u nekoliko šoping centara, policija na terenu, oglasio se Tomašević

Aktualno Galerija +0 Izvanredna vijest Galerija 1/1 >>
Najmanje tri dojave o bombama u nekoliko šoping centara u Zagrebu stiglo je u nedjelju ujutro. Iako nema službenih informacija o rezultatima pirotehničkog pregleda, neki su centri već oko 10:30 sati počeli s radom.

U roku od otprilike pola sata u nedjelju ujutro stigle su najmanje tri dojave o bombama u nekoliko šoping centara u Zagrebu.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su za DNEVNIK.hr da su "u svega 30 minuta zaprimili dojave o navodno podmetnutim eksplozivnim napravama u nekoliko trgovačkih centara na zagrebačkom području".

Kako su kazali u policiji, razloga za paniku nema i tvrde da poduzimaju sve kako bi zaštitili sigurnost građana. Detalje nisu iznosili, ekipe za protueksplozijsku zaštitu su na terenu.

Mediji spominju trgovačke centre City Centar One East, Garden Mall u Dubravi i Family Mall na Jankomiru.

U City Centeru One East u nedjelju oko 10:30 u telefonskom razgovoru kazali su nam kako je centar otvoren te normalno radi. Navode o dojavama o podmetnutoj bombi nisu komentirali.

Nešto iza 10 sati pristigle su neslužbene informacije i o evakuaciji Designer Outlet centra te Arene u Zagrebu. Oba centra su evakuirana.

Iz zagrebačke policije tek nakon 11 sati objavljeno je šturo priopćenje.

"Danas, 12. lipnja u jutarnjim satima Policijska uprava zagrebačka je u kratkom razdoblju zaprimila je više dojava o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u nekoliko trgovačkih centara na području grada Zagreba.

Ovim putem podsjećamo na društvenu odgovornost i samozaštitno ponašanje te u slučaju bilo čega sumnjivog što se može dovesti u kontekst navedenog događaja, da se građani s punim povjerenjem obrate policiji te postupe u skladu s uputama policijskih službenika na mjestu događaja", priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke te potvrdili da su ekipe na mjestu događaja.

Neslužbene infomacije prema kojima su neke dojave bile lažne, nisu komentirali.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dignuo riječku policiju na noge Pijan zvao policiju i prijavio da je na brodu "sumnjiva naprava" pa završio iza rešetaka
Pročitajte i ovo Beograd Priopćenje MUP-a Policija otkrila s kojih su lokacija stizale lažne dojave o bombama u Srbiji

Dojava o bombama u trgovačkim centrima već je bilo ove godine, a tada se, srećom, pokazalo da su lažne.

Podsjetimo, dojava o eksplozivnoj napravi u zagrebačkom trgovačkom centru Avenue Mall bila je stigla u svibnju, a ni mjesec dana ranije zbog dojave o bombi bio je evakuiran Arena Centar na zagrebačkom Laništu. Nakon pretrage utvrđeno je da su obje dojave bila lažne.

Podsjetio je na to i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji je očekuje da se, ako se pokažu dojave opet pokažu lažnim, utvrdi počinitelj.

Prema nekim navodima, prijeteće poruke upućene su na e-mail adrese trgovačkih centara s ruske domene, a nosile su naziv SPAM MRŽNJA.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene