Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi istraga

DORH ispitao vozača autobusa smrti u kojem je poginulo 10 osoba: Zatražen istražni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu oglasilo se nakon prvog ispitivanja 52-godišnjeg državljanina Republike Kosova, vozača autobusa smrti u kojemu je u nedjelju poginulo 10, a ozlijeđeno je 45 osoba.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu provelo je ispitivanje vozača autobusa u vlasništvu tvrtke Deva Tours u kojemu je u nedjelju poginulo 10, a ozlijeđeno 45 osoba.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Mario Banožić Izazivanje prometne nesreće Dva mjeseca nakon teške prometne nesreće, DORH pokrenuo istragu protiv Marija Banožića

Osumnjičeni 52-godišnjak 25. srpnja 2021. oko 6:15 sati vozio je autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj.

Navode da je vozač bio "u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije se kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane. Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu pri čemu je smrtno stradalo deset osoba, a još je deset osoba zadobilo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede ili teške tjelesne ozljede opasne po život".

Slijedi donošenje rješenja o provođenju istrage, a državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene