Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiran izvan službe

Novi problemi u MORH-u: Pripadnik OSRH pozitivan na kokain

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik Nove TV je u više navrata izvještavao o drogi u Hrvatskoj vojsci. U petak je potvrđen još jedan slučaj.

Potvrdili su to iz MORH-a. 

''U petak, 8. listopada 2021. godine Policijska uprava zagrebačka u posjedovanju kod pripadnika OSRH pronašla nedozvoljena opojna sredstva.

Pripadnik OSRH u tom trenutku bio je izvan službe. Vojna policija preliminarno je testirala pripadnika HV-a na droge te mu je testom utvrđena prisutnost kokaina.

Po nalogu nadležnog Općinskog suda izvršena je pretraga mjesta stanovanja u kojoj nisu pronađena nikakva opojna sredstva.

Protiv pripadnika OSRH bit će podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu i stegovna prijava Vojnostegovnom sudu u Zagrebu.

U Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane nulta je stopa tolerancije na nedozvoljena opojna sredstva i svaki slučaj bez iznimke, bit će sankcioniran.

Pripadnici Hrvatske vojske svakodnevno profesionalno i predano obavljaju sve svoje zadaće, a njihova izvrsnost prepoznata je i cijenjena od saveznika i partnera. Zbog očuvanja ugleda moderne Hrvatske vojske i svih njezinih pripadnika koji časno služe Republici Hrvatskoj, Ministarstvo obrane i Oružane snage RH nastavljaju provoditi jači nadzor i stegovne mjere u slučajevima zloupotrebe droga'', potvrdili su za DNEVNIK.hr iz MORH-a i MUP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DROGA U ŠIBENIKU Skandal u šibenskom zatvoru: Policija razbila dilerski lanac, među glavnim operativcima i - zaposlenik zatvora

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Nema nerješivog'' Banožić potvrdio da su još tri vojnika pozitivna na droge: "Naravno da svi vojnici nose svoje probleme..."

Neslužbeno doznajemo, riječ je o pripadniku Zapovjedništva specijalnih snaga, postrojbe u kojoj su već bili pozitivni na kokain i čiji je zapovjednik brigadni general Perica Turalija zbog "afere droga" krajem srpnja razriješen dužnosti. U međuvremenu je imenovan novi - brigadir Ivan Miloš.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene