Bilo da ste zaljubljenik u automobile ili vas oni uopće ne zanimaju, novi uradak talijanske tvrtke ostavit će vas bez daha


„Dobar dan, dobro došli u automobilsko savršenstvo!“ – tako bi zaposlenici Paganija trebali dočekati svakog posjetitelja jer su njihovi proizvodi izrađeni uz nevjerojatnu predanost detaljima i čine prava umjetnička djela. Jednako je i s najnovijim automobilom koji je iz mirovine po tko zna koji put izvukao ime Zonda.

Za svoj 60. rođendan vlasnik tvrtke – Horacio Pagani – odlučio je proizvesti tri (vjerojatno) posljednja primjerka Zonde s dodatkom u imenu HP (Horacio Pagani) Barchetta, od kojih će jedan sam sebi dati kao rođendanski poklon.

Posebnost ovog nekoliko milijuna eura vrijednog modela svakako su 'odrezano' vjetrobransko staklo, krovni usisnik zraka, naplatci koji su s lijeve strane srebrni, a s desne plavi te sjedala u kombinaciji kože i karirane tkanine. Također, tu su i 'poklopci' stražnjih kotača kao element preuzet iz davnih dana automobilske industrije.

Zanimljivo je da Zonda HP Barchetta ne dolazi s krovom, a ni ne postoji mogućnost kupnje bilo kakvog pokrova, pa se nadamo da budući vlasnici, uključujući i Horacija, u užem krugu prijatelja imaju pouzdanog meteorologa.

S druge strane, 1.250 kg težak automobil pogonjen AMG-ovim 7,3-litrenim V12 s oko 700 KS i ručnim 6-stupanjskim mjenjačem, voziti po kiši je ravno prolasku kroz najstrašniju kuću straha, osim ako se ne zovete Gigi Galli.