Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon posljednjih istupa poljskog premijera i ministra sporta koji je ne odustaju od namjere za smjenom vodstva Poljskog nogometnog saveza iz Europske nogometne federacije je stiglo oštro upozorenje.


'Naše strpljenje ima granice i trenutačno smo na samom rubu. Usko surađujemo s Fifom i ukoliko se situacija do ponedjeljka ne promjeni ozbiljno ćemo razmisliti o poljskoj organizaciji EP-a', poručio je William Gaillard, direktor komunikacija Uefe i jedan od savjetnika predsjednika Michela Platinia.

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Novac, ilustracija Sabor donio novi zakon o obvezoj prijavi prijenosa gotovine preko granice, evo što je sve obuhvaćeno

Usprkos mogućim sankcijama kojima prijete Fifa i Uefa poljski premijer Donald Tusk je danas podržao ministra sporta Miroslawa Drzewieckia i administratora na čelu Poljskog nogometnog saveza Roberta Zawlockia. 

Problem je nastao kada je poljsko ministarstvo sporta suspendiralo vrhovno tijelo tamošnjeg nogometa, zbog nerješenih pitanja oko korupcije. Ministarstvo sporta je nakon detaljne analize ustvrdilo kako Poljski nogometni savez ne djeluje po slovu zakona, odnosno da ne čini sve kako bi se iskorijenila korupcija iz nogometa.

'Stvari su vrlo jasne. Uefa je organizaciju EP-a povjerila Poljskom nogometnom savezu, a ne poljskoj vladi. Ako je Savez suspendiran to znači da nije u mogućnosti organizirati turnir', dodao je Gaillard.

Fifa i Uefa su Poljacima zbog miješanja politike u rad sportskog saveza zaprijetile suspenzijom i oduzimanjem organizacije Europskog prvenstva 2012. godine.

Poljski premijer protiv Fife i Uefe

Usprkos mogućim sankcijama kojima prijete Fifa i Uefa poljski premijer Donald Tusk podržao je ministra sporta Miroslawa Drzewieckia i administratora na čelu Poljskog nogometnog saveza Roberta Zawlockia.

'Potpuno podržavam ministra Drzewieckia u ovoj akciji. Ponekad treba čvrsto stati iza svoje odluke iako se za to plaća visoka cijena', poručio je poljski premijer koji se na taj način direktno suprostavio Međunarodnoj i Europskoj nogometnoj federaciji.

Krovne nogometne organizacije su Poljacima zbog miješanja politike u rad sportskog saveza zaprijetile suspenzijom i oduzimanjem organizacije Europskog prvenstva 2012. godine. Problem je nastao kada je poljsko ministarstvo sporta suspendiralo vrhovno tijelo tamošnjeg nogometa, Poljski nogometni savez zbog nerješenih pitanja oko korupcije. Ministarstvo sporta je nakon detaljne analize ustvrdilo kako Poljski nogometni savez ne djeluje po slovu zakona, odnosno da ne čini sve kako bi se iskorijenila korupcija iz nogometa

'Poljski nogomet se neće izliječiti samom smjenom čelnika saveza. Što će nam kvalifikacijske utakmice ukoliko nema kvalitativnog napretka u našem nogometu', upitao se Tusk.

FIFA je Poljskoj dala rok do 6. listopada da vrati smijenjeno vodstvo saveza inače će dobiti suspenziju i neće moći nastaviti kvalifikacije za SP 2010. godine.