Heather O'Rourke proslavila se u filmskom serijalu "Poltergeist" jer ju je Steven Spielberg uočio na ručku s mamom i smatrao savršenom za ulogu, a preminula je samo nekoliko dana prije nego što je izašao treći film.

Galerija


Heather O'Rourke preminula je sa 12 godina, a dobro ju pamte obožavatelji kultne horor franšize "Poltergeist" koja ju je proslavila. 

Vezani članci Noćni horor Samo za najhrabrije! Ne želite se naći s njima oči u oči usred noći Jezive kuće (Foto: izismile.com) - 15 Stanari otkrili jezive tajne koje skrivaju njihovi novi domovi

Prvi film serijala je izašao u kina 1982. i dječja glumica ga je snimila kao 5-godišnjakinja, a postigao je veliki uspjeh diljem svijeta. Radnja se temelji na priči višestrukog osvajača Oscara, redatelja Stevena Spielberga. 

Naime, obitelj Freeling se useli u kuću u novoizgrađenom naselju i ubrzo se počinju događati neobjašnjive stvari. Pritom najmlađa članica Carol Anne, koju je utjelovila Heather, počinje komunicirati s nekim koga samo ona može vidjeti. O'Rourke je glumila u sva tri nastavka franšize, a samo je prvi postigao veliki uspjeh i ostvario zaradu od 127 milijuna dolara. 

Spielberg je odlučio angažirati tada petogodišnju Heather nakon što ju je uočio dok je ručala s majkom u blizini seta gdje je četiri godine starija sestra Tammy snimala film "Novčići s neba". Prišao im je kad je vidio da su pojele i zamolio da dođu na audiciju te je sljedećeg dana dobila ulogu. Tada je kao opcija za lik Carol Anne otpala Drew Barrymore koja je i redateljevo kumče. 

Osim u kultnoj franšizi, Heather je glumila u komičnoj seriji "Sretni dani" te imala još nekoliko pojavljivanja na televiziji. Spielbergov horor je postao ozloglašen zbog događanja na setu i tragedija koje su se dogodile glumačkoj postavi, a upravo se smrt O'Rourke smatra najgorom s obzirom na njezine godine. 

Preminula je nekoliko dana prije nego što je izašao u kino treći dio "Poltergeista" zbog komplikacija izazvanih jakom gripom. Tada je imala 12 godina i pokopana je dan nakon premijere filma. 

Nakon kultnog horora pred njom je bilo sve što je sanjala, ali jedan pogrešan razgovor koštao ju je života

Inače, Julian Beck koji je glumio zlog duha u drugom nastavku filma Hugh Kanea, umro je od raka tijekom snimanja filma. Tijekom snimanja istog nastavka preminuo je i glumac Will Sampson.  Dominique Dunne je utjelovila najstarije dijete u originalnom filmu, a život je izgubila od ruke svog dečka koji ju je zadavio nedugo nakon što je film objavljen.

Bez ijedne afere i skandala, a onda šok! Neodoljivi šarmer potvrdio vezu s 15 godina mlađom djevojkom

Tragična sudbina koja para srce: Preminula je u 25. godini, a njezino beživotno tijelo pronašao je suprug