Emiliju Clarke svi znaju kao seksi Daenerys Targaryen iz "Igre prijestolja", a mi vam donosimo njezinu životnu priču.

Galerija


Lijepu glumicu sitnog stasa Emiliju Clarke poznajemo prvenstveno po ulozi Daenerys Targaryen u kultnoj seriji "Igra prijestolja", koja je ovog proljeća doživjela svoje finale. Ova Britanka svoj je zvjezdani put započela u kazalištu, a nakon što je završila studij glume u Londonu, počela se pojavljivati u manjim televizijskim ulogama i reklamama, no u zvjezdanu orbitu lansirala ju je tek uloga u fantastičnoj priči koja je zaludila svijet. 

Vezani članci Beyonce i Jay-Z (Foto: Profimedia) On ima tu sreću da ljubi najveću divu današnjice, no ni to ga nije spriječilo da joj bude nevjeran Vanilla Ice (Foto: Profimedia) Sjećate se njega? Bio je jedna od najvećih glazbenih zvijezda, a onda se odao kriminalu i nasilju

Seksi plavokosa Deanerys iz "Igre prijestolja" postala je najutjecajniji fiktivni lik današnjice, a upravo po njoj su se nazivale novorođene djevojčice diljem svijeta. Neki su Deanerys voljeli, a neki mrzili, no nitko nije bio ravnodušan prema Majci zmajeva, kojoj je život udahnula upravo mlada Emilia. 

Danas 33-godišnjakinja s velikim zvjezdanim stažom, po crvenim tepisima počela je hodati kada je imala 25 godina. Te 2011. kada je prikazana prva sezona "Igre prijestolja" svijet popularne kulture se promijenio, a Emilia je postala zvijezda preko noći. Ubrzo je postala seks-simbol i tiha patnja milijuna muškaraca i žena, a unatoč tome što je postala jedna od najtraženijih i najplaćenijih glumica, ostala je prizemna djevojka iz susjedstva s odličnim smislom za humor. 

Njezina uloga u "Igri prijestolja" donijela joj je i pohvale kritike, pa je tako bila nominirana za Emmyja čak tri puta. Magazin Time više ju je puta uvrstio na listu najutjecajnijih ljudi današnjice, a 2014. je proglašena i najpoželjnijom ženom svijeta. 

Slatka, niska i s lijepom figurom pješčanog sata, Emilia je osvajala i glumom i izgledom. Danas ova glumica većinu vremena provodi u Londonu, no zbog posla je kupila i vilu u Kaliforniji. Iako bi se moglo činiti kako je njezin život priča iz bajke, ona je proživjela neke vrlo teške i mračne trenutke. 

Naime, u ožujku 2019. javnosti je otkrila kako je preživjela niz moždanih udara, tj. subarahnoidno krvarenje u mozgu koje je opasno po život. Zbog toga je imala aneurizmu, arterijsku rupturu, no nakon toga se podvrgla operaciji mozga koja je, činilo se, riješila problem. Međutim, tu nije bio kraj glumičinim zdravstvenim problemima. 

Kada je prvi puta dobila zastrašujuću dijagnozu, imala je samo 24 godine, a nakon prve od tri operacije izgubila je dio pamćenja. Nije se mogla sjetiti vlastitog imena, a kamoli pamtiti rečenice teksta. 

"Nakon operacije nisam se mogla sjetiti ni vlastitog imena, što mi je bilo posebno zastrašujuće. Nisam znala što se događa, a svi oko mene bili su zabrinuti", priznala je Emilia. 

Drugu operaciju imala je 2013., netom prije no što je morala početi simati drugu sezonu serije "Igra prijestolja". Otkrila je da joj je snimanje bilo noćna mora, no na kraju se ipak uspjela oporaviti. 

"Ako ćemo biti uistinu iskreni, iz minute u minutu sam mislila da ću svakog trenutka umrijeti", otkrila je glumica. 

Njezino zdravlje pogoršalo se nekoliko godina kasnije kad joj je pri rutinskom pregledu mozga uočena izraslina koju je bilo potrebno što prije ukloniti, a jedina opcija bila je operacija. Podvrgnuta je još jednoj operaciji, ali ovog puta ona je bila neuspješna. Emilia Clarke tako je ponovno završila na kirurškom stolu koji je uključivao i zahtjevno otvaranje lubanje.

"Oporavak je bio još bolniji. Izgledala sam kao da sam upravo prošla kroz rat grozniji od onoga koji je iskusila Daenerys u seriji. S operacije sam izišla s izljevom iz glave, a komadići moje lubanje zamijenjeni su titanom. Imam vidljivi ožiljak koji se proteže od mog vlasišta do uha, ali u početku nisam znala da će biti vidljiv. Prije svega, u to vrijeme bila sam u stalnoj brizi zbog mogućeg gubitka kognitivnih ili osjetilnih sposobnosti", rekla je i dodala kako joj je najveći strah bio taj da se više neće moći baviti glumom. 

Srećom, uz podršku kolega, obitelji i vrsnu liječničku brigu, Emila je uspjela iz svega izići još jača te je danas stabilno, a svojom pojavom oduševljava gdje god se pojavi. 

Otkriveni razmjeri razdora u kraljevskoj palači? Sitan detalj otkrio da su Harry i Meghan u nemilosti kraljice