Caitlyn Jenner vjerojatno je najslavnija osoba koja je promijenila spol na svijetu. Donosimo životnu priču ovog odmetnutog člana klana Kardashian-Jenner.

Galerija


Rođen je kao Bruce Jenner, a danas se odaziva na ime Caitlyn Jenner. Ova dobro poznata američka televizijska i sportska ličnost posljednjih je godina punila stupce novinskih članaka svojom neobičnom životnom pričom. 

Vezani članci Caitlyn Jenner Prije nekoliko godina bila je muškarac i uspješan sportaš, a danas kao žena pozira u toplesima i ekstra kratkim suknjama Slika nije dostupna Od kućanice s Beverly Hillsa do ključne igračice u Hollywoodu

Jenner je, dok je još bio muškarac, u studentskim danima igrao američki nogomet, no nakon što je ozlijedio koljeno u jednoj od utakmica prebacio se na drugi sport, desetoboj - i postao proslavljeni olimpijac. Taj veliki sportski uspjeh Jenner je ostvario davne 1976., a nakon njega je tri puta uzastopno oborio svjetski rekord u desetoboju, zbog čega je prozvan američkim junakom i najboljim sportašem svijeta u tom trenutku. 

Na krilima svoje sportske slave prebacio se na televizijske projekte i počeo graditi karijeru na filmu i na malim ekranima. Iako je njegova sportska slava polako s godinama izblijedjela, ponovno je postao megapopularan kada je sa svojom suprugom Kris i njihovom djecom postao reality zvijezda zahvaljujući showu "Keeping Up with the Kardashians".

Jenner ima šestero biološke djece, a zapravo je roditelj desetero djece jer je u braku s Kris prigrlio njezino četvero djece iz prijašnjeg braka. Iako je sve do travnja 2015. djelovao kao sretan otac i suprug, Jenner je tada odlučio prvi put progovoriti o svojoj dugogodišnjoj želji koju si je napokon mogao ispuniti - naumio je promijeniti spol. 

Jenner se izjasnio kao transžena kojoj je pri rođenju dodijeljen muški spol, pa je u srpnju te iste godine postao i službeno Caitlyn i odlučio zauvijek ostaviti svoj muški identitet iza sebe. U rujnu 2015. podvrgnuo se operaciji promjene spola, a 2016. je pokrenuo vlastiti reality show "I Am Cait", u kojem su gledatelji mogli pratiti njegov put promjene spola. 

Teška hormonalna terapija teško je legla ovoj najslavnijoj transženi, no Caitlyn je sve izdržala. Ipak, iako je uspjela u onome što je željela, njezina obitelj nije najbolje reagirala na tako radikalne promjene. Kris i Caitlyn rastale su se odmah nakon njezina priznanja o tome da je žena. 


Prije javne objave promjene spola, Caitlyn je bila u braku s tri žene, a sve tri prekinule su sve kontakte s njom. Isto je bilo i s njezinom mnogobrojnom djecom, kojoj je sve to došlo kao ogroman šok. Caitlyn se našla osamljena te je priznala kako je prošle godine provodila većinu vremena sama u svojoj kući. 

''Imam puno djece, ali zbog očitih okolnosti održavanje bliskih odnosa s njima vrlo je teško. Svi imaju svoje živote i nastavili su ih voditi bez brige o meni. Svi smo mi ljudska bića koja su kratko na ovom planetu. Dođemo, odemo, a na kraju svega samo se nadamo da će naša obitelj biti prisutna'', ispričala je tada Caitlyn.

Caitlyn je priznala i to da je promjenu spola planirala učiniti još s 39 godina, ali nije imala hrabrosti upustiti se u to. Kris, majka slavnih Kardashianki, danas tvrdi da nije imala pojma što se događa u glavi njezina supruga.

Ipak, nakon svih tih muka Caitlyn je pronašla ljubav u 46 godina mlađoj Sophiji Hutchins, iza koje je također promjena spola. Te dvije dame planiraju imati i dijete zajedno pa su trenutačno u potrazi za surogat-majkom. 

Ideja o majčinstvu navodno se nije svidjela članicama klana Kardashian, koje smatraju da je Caitlyn pod velikim pritiskom Sophije, mnogo mlađe žene koja se želi čim prije okušati u majčinstvu. Navodno jedino Kim Kardashian podržava Caitlyn u cijeloj toj priči te joj pomaže u ostvarenju njezinih snova. 

Godinama je imala komplekse zbog gigantskog poprsja, a danas njime razbija lubenice