Andreja Pejić danas je jedna od najuspješnijih i najbogatijih manekenki, a cijeli svijet o njoj ne prestaje pričati otkako je 2014. godine promjenila spol.

Galerija Andreja Pejić - 14 Andreja Pejić - 3 Andreja Pejić - 2 +25 Andreja Pejić - 3

Bosanskohercegovačka manekenka Andreja Pejić nekada je javnosti bila poznata i kao Andrej Pejić, prije nego je 2014. godine odlučila promijeniti spol, nakon čega je postala jedna od najuspješnijih manekenki današnjice.

Andreja je rođena kao transrodno dijete 1991. godine u Tuzli, a roditelji su joj se razveli ubrzo nakon njezina rođenja. Nju i brata Igora odgajale su majka i baka, a obzirom na rat koji je harao Bosnom i Hercegovinom obitelj se morala preseliti radi vlastite sigurnosti.

2000. godine počeli su živjeti u Australiji, a tada još uvijek Andrej, nije znao puno o vlastitoj seksualnosti, sve dok nije navršio 13 godina i počeo istraživati vlastito tijelo. Nakon što je završila školu zaposlila se u jednom lancu brze hrane gdje ju je primijetio jedan agent i uveo ju u svijet mode gdje su ju brzo zapazili i angažirali slavni svjetski dizajneri. Od samih početaka nosila je muške i ženske revije Jeana Paula Gaultiera, a MODELS.com uvrstio ju je na listu najboljih 50 modela svijeta i to na 18. mjesto. Iste je godine bila uvrštena na popis 100 najseksepilnijih žena svijeta.

Zbog svoje transrodnosti Andreja je na društvenim mrežama stekla velik broj pratitelja i obožavatelja, a otvoreno su joj poručivali kako ju više vole vidjeti kao muškarca nego ženu. Međutim, Andreja je duboko u srcu znala tko je i donijela je odluku koja joj je promijenila život.

2013. godine našla se na naslovnicama svjetskih medija nakon što je objavila vijest o promjeni spola i otvoreno progovorila o toj temi.

"Ljudi su mi govorili da ću izgubiti ono što nosim u sebi i da više neću biti zanimljiva, da na svijetu postoji već puno lijepih djevojaka", izjavila je u intervjuu za Vogue.

Godinu dana kasnije podvrgnula se zahvatu, a za oporavak su joj trebala dva mjeseca. Danas je ponosna na sebe i ne žali zbog odluke koju je donijela. Jedna je od najbogatijih manekenki u Australiji čija se imovina procjenjuje na oko 2 milijuna dolara.

Andreja je trenutačno slobodna, iako se 2013. godine šuškalo kako se udala za modnog dizajnera Rembrandta 'Remyja' Durana, ali to se ipak kasnije pokazalo samo kao nagađanje.

Maja Šuput objavila fotografiju pokojnog oca, a njezini fanovi uočili su detalj koji ih je začudio: "Zašto si to krila od nas?" Maja Šuput Boris i Maja Šuput Boris i Maja Šuput +22 Maja Šuput s ocem Borisom i majkom Danicom

Poslije napisa o nevoljama u braku, najnovije fotke Vedrana Ćorluke ipak pričaju neku drugu priču! Vedran Ćorluka Vedran Ćorluka Vedran Ćorluka, Franka Batelić (Foto: Instagram) +24 Vedran Ćorluka i Franka Batelić

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju