Bilo je teško

Balaševićev život obilježila je tragedija o kojoj nije mogao ni pričati, a malo tko zna zašto mjesec dana nije vidio tek rođenu kćer

Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 3 Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 3 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 3 Galerija

Život Đorđa Balaševića promijenio se kada je preminula njegova starija sestra Jasna s kojom je bio jako vezan.

Život Đorđa Balaševića bio je sve samo ne običan, a obilježilo ga je nekoliko važnih trenutaka i događaja, nažalost i onih tužnih o kojima nije volio pričati.

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Đorđe je do trenutka kada je morao otići u bolnicu zbog upale pluća, živio sa svojom suprugom Oliverom u u kući u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao, u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, čiji je naziv njegovim obožavateljima poznat i iz pjesme "Neki novi klinci".

Mnogi su za njega pričali kako je bio čudo od djeteta, pet godina starija sestra Jasna, s kojom je bio jako vezan, naučila ga je rano čitati, a u osnovnoj je školi počeo pisati pjesme. Jedan od najtužnijih trenutaka u životu bio je kada je Jasna preminula o čemu nikada kasnije nije htio pričati u javnosti jer bilo bi mu preteško. O njoj se jako malo zna, a iz nekih se njegovih pjesama može zaključiti da je bila udana i da je rodila kćer. 

Njihovi roditelji nikada nisu odobravali Đorđovu odluku i želju da se bavi glazbom, već su željeli da se bavi geografijom za što se školovao, ali srce je ipak odabralo ono prvo. 

A srce je odabralo i Oliveru, mladu studenticu iz Zrenjanina koja je u Novi Sad stigla na studij. Bila je siromašna, živjela je s majkom, ali Đorđu to ništa nije značilo. Vjenčali su se jednog četvrtka 1981. godine na skromnoj ceremoniji, a zajedno su dobili i troje djece, kćeri Jelenu i Jovanu te sina Aleksa.

Upravo je rođenje kćeri Jovane bio također jedan od tužnijih i težih perioda glazbenikova života jer uspio ju je vidjeti tek mjesec dana nakon što se rodila. On je u to vrijeme bio u vojsci i nije se smio prelazati granicu, a Olivera je Jovanu rodila u bolnici u Budimpešti zbog epidimije meningitisa koja se tada proširila Novim Sadom.

Rođenje Jelene i Aleksa uljepšalo mu je život i uoči njihova dolaska na svijet imao je veliku tremu, što je priznao u nekoliko intervjua, baš kao i to da su djeca nešto naljepše što mu se u životu dogodilo.

Nova tragedija izbjegnuta je 1998. godine kada je Jelena doživjela tešku prometnu nesreću koju je jedva preživjela, a liječnici su čak mislili da više neće moći hodati, ali pokazala je da je ipak snažnija od toga. O tome je pričao nekoliko puta i napisao pjesmu "Naopaka bajka". 

Đorđe Balašević preminuo je u 68. godini života u Novom Sadu od posljedica upale pluće, a bio je pozitivan i na koronavirus.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene