Ima svoj film

Taksist mu je pokušao odgristi bradavicu, završio je i iza rešetaka, a jednu stvar posebno mrzi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Redatelj Quentin Tarantino poseban je po mnogočemu.

Postoji samo nekolicina holivudskih redatelja čijeg se imena možete sjetiti odmah, a jedan od njih svakako je Quentin Tarantino. Slavni redatelj proslavio je 57. rođendan, a tim povodom prisjetili smo se nekih detalja iz njegova života koji, za razliku od njegova filmskog izričaja, nisu toliko poznati.

Pogledaj i ovo Quentin Tarantino i Daniella Pick (Foto: Profimedia) nešto malo detalja Sretna vijest dočekala jednog od najpoznatijih redatelja u 60. godini: O njihovoj vezi ne zna se mnogo, ali ovo nisu mogli sakriti!

Tarantinovi filmovi, između ostalog, poznati su i po nasilju. Rijetko u kojem filmu prođe nekoliko scena, a da se netko ne potuče ili ozlijedi na bilo kakav način, stoga ne čudi da je i u realnom životu redatelj mnogo puta naišao na slične situacije. Jedna je od njih svađa s taksistom koji je uvrijedio redateljevu ženu te se s njim odmah potukao. Taksist je navodno pokušao odgristi Tarantinovu bradavicu, što je redatelj kasnije i komentirao te je rekao da bi mu i uspjelo da je situacija bila "žešća".

Većina je redatelja poznata po tome da piše više vrsta scenarija za razne žanrove, no Tarantino se odlučio samo za dvije vrste. Jednom je prilikom rekao da radi filmove koji su "obični" i one koji više graniče sa znanstvenom fantastikom poput filma "Pakleni šund".

Poznat je i po tome kako je srezao troškove za snimanje filma "Kill Bill". Zamolio je prijatelja, redatelja Roberta Rodrigueza da mu pomogne oko filma, a zauzvrat mu je obećao jednaku uslugu. To mu je platio jedan dolar. Tarantino je kasnije režirao jednu scenu u Rodriguezovu filmu "Sin City" te mu nije ništa naplatio.

Mrzi sport, bio je u zatvoru i otišao je iz nekoliko škola

Quentin Tarantino obožava umjetnost, no jednako tako mrzi sport. Jednom je prilikom rekao kako je sport najdosadnije nešto izmišljeno na ovom svijetu. Zapitao se i kako fanovi mogu sjediti pred televizorom da gledaju sat i pol vremena nogometnu utakmicu, a ne mogu pogledati film koji traje tri sata.

Slavni redatelj odradio je i svoje vrijeme iza rešetaka. Nikada nije bio optužen ni za što ozbiljnije od prometnih prekršaja i neplaćenih kazni za parking, no istaknuo je kako je to vrijeme kreativno iskoristio za pisanje novih scenarija te mu je pomoglo i s idejama za filmove.

Neki od zlikovaca iz njegovih filmova trebali su potpuno drugačije izgledati, a jedan od njih je i lik Leonarda DiCaprija iz filma "Odbjegli Django". Kako bi upravo DiCaprio bio prikladan za tu ulogu, Tarantino je promijenio čitav scenarij. Nije tajna da dvojac obožava raditi zajedno. Likovi iz njegovih filmova postali su s vremenom svojevrsne legende, a redatelj pazi da stvori likove koje i sam može potpuno razumjeti. Veze sa svojim likovima shvaća ozbiljno te tijekom procesa stvaranja s nekima uđe u velike svađe, a na kraju se i ne podnose. Barem je tako on ispričao.

Nema sumnje za njegovu inteligenciju, no tijekom odrastanja bio je buntovan kao i većina njegovih holivudskih kolega. Prvo je otišao iz srednje škole kako bi upisao glumu, a onda mu je i to dosadilo, pa se ispisao te krenuo na režiju.

Brojne nagrade i priznanja

S posljednjim filmom "Bilo jednom... u Hollywoodu" Tarantino je zaradio deset nominacija za prestižnu nagradu Oscar, a tijekom karijere nagrađivan je nekoliko puta. Ponosni je vlasnik dvaju Oscara, svije nagrade BAFTA, četiri Zlatna globusa, a bio je nominiran za Emmy i Grammy. Časopis Time 2005. godine proglasio ga je jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, a dobio je i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Celine Dion (Foto: Profimedia) Celine Dion (Foto: Profimedia) Celine Dion (Foto: Profimedia) +0 Celine Dion (Foto: AFP) Celebrity Znate li tko je? Djevojčica s nepravilno odrezanim šiškama odrasla je legendarnu pjevačku divu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene