Svašta je prošao

Trpio je maltretiranje i uhođenje posljednjih šest godina, a sve zbog svoje slave: "Moram progovoriti o svemu"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sam Heughan podnio je težak teret slave zbog serije "Outlander". Pokušali su mu hakirati mail i druge privatne račune, širili su laži o njemu, mlatretirali njega, obitelj, kolege i prijatelje.

Sam Heughan (40) počeo se baviti glumom još u ranom djetinjstvu, no svjetsku slavu je dosegao tek 2014. u seriji "Outlander", u kojoj igra jednu od glavnih uloga. 

Glumac se rodio 30. travnja 1980. u malenom škotskom selu Balmaclellan kao sin roditelja koji su bili dio hipijevske zajednice. Majka i otac su mu veliki obožavatelji književnika J. R. R. Tolkiena pa su njemu dali skraćenu verziju imena lika Samwise Gamgee, dok su njegova starijeg brata nazvali Cirdan po liku vilenjaka. 

Samova mama, umjetnica Chrissie borila se da nekako njih troje prežive jer ih je tata napustio kada su bili maleni. Kada je glumac navršio pet godina, preselio se s obitelji u New Galloway, gdje je išao u osnovnu školu, a tijekom tog razdoblja živjeli su u preuređenoj staji u starom dvorcu Kenmure. 

Kao tinejdžer radio je i putovao te je onda upisao Kraljevski konzervatorij Škotske za glazbu i dramu u Glasgowu, koji je završio 2003. Nakon toga je glumio u cijenjenoj predstavi "Outlying Islands", a prvu televizijsku ulogu je dobio u mini seriji "Island at War".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Heughan (@samheughan)

Pojavio se u sapunici "River City" i komediji "Špijun koji me napucao" u kojem mu je kolegica bila Mila Kunis, a 2014. je zaigrao u povijesnoj drami "Outlander" za koju je zaslužan američki kanal Starz. Sam je utjelovio Jamieja Frasera i "Outlander" je svjetski popularan tek u posljednje vrijeme te je tome dosta doprinijela internetska platforma Netflix. 

Inače, Heughan je u travnju ove godine progovorio na društvenim mrežama o maltretiranju koje je proživio tijekom godina emitiranja i snimanja. Naime, serija "Outlander" napravljena je prema serijalu knjiga Diane Gabaldon, a mnogi obožavatelji su pretjerali u nasrtanju na glumca. 

"Nakon šest godina stalnog maltretiranja, uhođenja i lažnih informacija o meni uznemiren sam, povrijeđen i moram progovoriti o svemu. To utječe na moj život, mentalno stanje i svakodnevna mi je briga", napisao je Sam na Twitteru. 

"Moji kolege, prijatelji, obitelj, ja, ustvari svatko s kime sam povezan, podvrgnut je osobnoj ljagi, posramljivanju, zlostavljanju, prijetnjama smrću, uhođenju, dijeljenju njihovih privatnih informacija i podlim, lažnim riječima o njima. Nikad nisam govorio o tome jer vjerujem u ljudskost i uvijek sam se nadao da će ti zlostavljači nestati. Ne mogu sve to detaljno objasniti zbog zakonskih razloga, ali riječ je o profesionalcima: učiteljima, psiholozima, odraslima koji bi trebali znati bolje", dio je glumčeve ispovijesti. 

Opovrgnuo je glasine da je prikriveni homoseksualac, otkrio da prevaranti pokušavaju navesti njegove obožavatelje da im daju novac i lažu da ne poštuje mjere opreza zbog koronavirusa. "Normalan sam čovjek i nisam poput likova koje glumim. Doputovao sam na Havaje prije zabrane putovanja i u izolaciji sam", dodao je Sam. 

Tada je ispričao i da ga jako boli sve što mu se događalo. "Stalno me uhode, maltretiraju moje kolege i konstantno mi pokušavaju hakirati mail i ostale privatne račune. Htio sam s ovim što sam postigao pomoći humanitarnim organizacijama i donijeti malo veselja u ovim teškim vremenima. Pazite na sebe", poručio je glumac na kraju. 

Mnogi su mu pružili podršku i izrazili žaljenje zbog onoga što mu se događa jer im je serija pomogla u teškim trenucima pandemije kako bi zaboravili na stvarnost. 

Sam je nedavno progovorio i o svom ljubavnom životu. Rekao je kako je dobar prijatelj s Caitrionom Balfe, koja mu u seriji "Outlander" tumači suprugu Claire. 

"Ta ljubav koju Jamie gaji prema Claire, bilo bi nevjerojatno da nađem nešto takvo", istaknuo je glumac. Objasnio je kako je teško biti u vezi kada stalno putuješ i fokusiran si na karijeru. 

"Možda ću nekog naći u budućnosti, ali dosad mi je prioritet bila karijera. Siguran sam da će doći u jednom trenutku žena koja će me oboriti s nogu", zaključio je. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene