80. rođendan legende

Brkove je pustio zbog prometne nesreće, život su mu obilježile obiteljske tragedije, a iz svega su ga uvijek izvlačile žene

Mišo Kovač (FOTO: Sonja Dvornik) Mišo Kovač (FOTO: Sonja Dvornik) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mišo Kovač (FOTO: Sonja Dvornik) Mišo Kovač pjeva (Foto: Dnevnik.hr) +0 Mate Mišo Kovač (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Mate Mišo Kovač napunio je 80 godina, a mi smo se prisjetili zanimljivosti iz njegova privatnog života.

Hrvatska glazbena legenda Mate Mišo Kovač slavi okrugli 80. rođendan, a o njegovu životu mogli bi se napisati romani.

Pogledaj i ovo Mate Mišo Kovač "Dobro je" Poznato je stanje legendarnog Miše Kovača, iz bolnice otkrili o kakvim se točno problemima radi!

Rođen je 16. srpnja 1941. godine u Šibeniku kao drugo dijete Jakova i Zrinke Kovač, te je odrastao sa starijom sestrom Blankom i mlađim bratom Ratkom. Nakon osnovnog obrazovanja upisao je Srednju industrijsku školu gdje je stekao zvanje tapetara namještaja, no već je tada znao da je glazba njegov život. U mladosti se bavio i nogometom te bio je vratar juniorske momčadi HNK Šibenik.

Svoj zaštitni znak, brkove, odlučio je pustiti nakon što je 1971. godine kod Zadra doživio prometnu nesreću od koje mu je ostao ožiljak iznad gornje usne. Iste je godina pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom "Više se nećeš vratiti" nakon čega je Mišo postao ovo što je i danas - neokrunjeni kralj estrade te ikona Dalmacije i nogometnog kluba Hajduk.

I dok su mu u karijeri uvijek cvjetale ruže, njegov privatni život drugačija je priča. Mišo se ženio tri puta. Prvi brak s Ljubicom Komadinom nije dugo potrajao, a navodno mu je presudila fatalna Anita Baturina, bivša Miss Jugoslavije u koju se Mišo zaljubio na prvi pogled. Anita je zbog njega sa svega 17 godina napustila obiteljski dom, a za Mišu se udala tri godine nakon njegova razvoda te su zajedno živjeli životom iz snova.

Mišo je već tada bio velika zvijezda pa su mogli živjeti lagodno, a par je dobio i dvoje djece kao krune svoje ljubavi. Anita se brinula o njihovom domu, ali i pratila supruga na turnejama, a onda se dogodila velika tragedija koja je uništila njihovu obitelj.

U travnju 1992. godine njihov sin Edi poginuo je pod sumnjivim okolnostima koje nikada nisu razriješene do kraja. Anita se nakon strašne tragedije okrenula vjeri, Mišo je tragao za istinom, a kći Ivana ušetala je u život pun poroka iz kojeg se srećom izvukla uz veliku podršku obitelji. Obitelj je zatim sustigla još jedna tragedija 1999. godine kada si je glazbenik pokušao oduzeti život pucajući si u srce u vlastitom domu. Kada mu to ipak nije uspjelo, nazvao je svojeg menadžera te mu javio što se dogodilo. Zatim je hitno prebačen u bolnicu "Rebro" u kojoj mu je operacijom spašen život.

Iako je preživio, Mišo je u kasnijim intervjuima isticao kako mu tada nije bilo do života zbog tuge za sinom koja je jednostavno bila prevelika te ga je i natjerala na takav radikalan potez.

Voljena Lidija njegova je treća supruga za koju često ističe kako mu je bila spas nakon brojnih životnih nevolja, ali i ranijih ljubavnih brodoloma. Nju je upoznao na svom zagrebačkom koncertu u jednom poznatom noćnom klubu davne 1998. godine, a ona je otkrila kako je to bila ljubav na prvi pogled.

Mišo je danas i ponosni djed unučice Elene koju je Ivana 2017. godine dobila s dugogodišnjim partnerom Elvirom Hasanhodžićem.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Mate Bulić (Foto: Dnevnik.hr) Mate Bulić i gost (Foto: Dnevnik.hr) Mate Bulić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pjevač Mate Bulić (Foto: IN Magazin) - 1 +4 Pjevač Mate Bulić (Foto: IN Magazin) - 2 Celebrity Iscrpljen, ali s osmijehom Mate Bulić se oglasio prvi put nakon 8 mjeseci i teške borbe s koronom, evo što je poručio!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene