Mate Mišo Kovač napunio je 80 godina, a mi smo se prisjetili zanimljivosti iz njegova privatnog života.

Galerija


Hrvatska glazbena legenda Mate Mišo Kovač slavi okrugli 80. rođendan, a o njegovu životu mogli bi se napisati romani.

Vezani članci Ivana Kovač - 1 Ivana Kovač posvetila dirljivu objavu ocu Miši za 80. rođendan: "Moja stina, moj ćaća veći od života" DNEVNIK.hr DNEVNIK.hr slavi veliki 15. rođendan! ''Odlučniji smo nego ikada biti provjereni izvor vijesti za čitatelje''

Rođen je 16. srpnja 1941. godine u Šibeniku kao drugo dijete Jakova i Zrinke Kovač, te je odrastao sa starijom sestrom Blankom i mlađim bratom Ratkom. Nakon osnovnog obrazovanja upisao je Srednju industrijsku školu gdje je stekao zvanje tapetara namještaja, no već je tada znao da je glazba njegov život. U mladosti se bavio i nogometom te bio je vratar juniorske momčadi HNK Šibenik.

Svoj zaštitni znak, brkove, odlučio je pustiti nakon što je 1971. godine kod Zadra doživio prometnu nesreću od koje mu je ostao ožiljak iznad gornje usne. Iste je godina pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom "Više se nećeš vratiti" nakon čega je Mišo postao ovo što je i danas - neokrunjeni kralj estrade te ikona Dalmacije i nogometnog kluba Hajduk.

I dok su mu u karijeri uvijek cvjetale ruže, njegov privatni život drugačija je priča. Mišo se ženio tri puta. Prvi brak s Ljubicom Komadinom nije dugo potrajao, a navodno mu je presudila fatalna Anita Baturina, bivša Miss Jugoslavije u koju se Mišo zaljubio na prvi pogled. Anita je zbog njega sa svega 17 godina napustila obiteljski dom, a za Mišu se udala tri godine nakon njegova razvoda te su zajedno živjeli životom iz snova.

Mišo je već tada bio velika zvijezda pa su mogli živjeti lagodno, a par je dobio i dvoje djece kao krune svoje ljubavi. Anita se brinula o njihovom domu, ali i pratila supruga na turnejama, a onda se dogodila velika tragedija koja je uništila njihovu obitelj.

U travnju 1992. godine njihov sin Edi poginuo je pod sumnjivim okolnostima koje nikada nisu razriješene do kraja. Anita se nakon strašne tragedije okrenula vjeri, Mišo je tragao za istinom, a kći Ivana ušetala je u život pun poroka iz kojeg se srećom izvukla uz veliku podršku obitelji. Obitelj je zatim sustigla još jedna tragedija 1999. godine kada si je glazbenik pokušao oduzeti život pucajući si u srce u vlastitom domu. Kada mu to ipak nije uspjelo, nazvao je svojeg menadžera te mu javio što se dogodilo. Zatim je hitno prebačen u bolnicu "Rebro" u kojoj mu je operacijom spašen život.

Iako je preživio, Mišo je u kasnijim intervjuima isticao kako mu tada nije bilo do života zbog tuge za sinom koja je jednostavno bila prevelika te ga je i natjerala na takav radikalan potez.

Voljena Lidija njegova je treća supruga za koju često ističe kako mu je bila spas nakon brojnih životnih nevolja, ali i ranijih ljubavnih brodoloma. Nju je upoznao na svom zagrebačkom koncertu u jednom poznatom noćnom klubu davne 1998. godine, a ona je otkrila kako je to bila ljubav na prvi pogled.

Mišo je danas i ponosni djed unučice Elene koju je Ivana 2017. godine dobila s dugogodišnjim partnerom Elvirom Hasanhodžićem.

Iscrpljen, ali s osmijehom Mate Bulić se oglasio prvi put nakon 8 mjeseci i teške borbe s koronom, evo što je poručio!

Lana se u izlazak uputila u prozirnoj kombinaciji pa pokazala gaćice, nema tko se za njom nije okrenuo