Umjetnik Ralph Heimans otkrio je skrivena značenja u posljednjem portretu princa Philipa koji je on naslikao 2017. godine.

Galerija


Australski umjetnik Ralph Heimans imao je čast naslikati posljednji portret princa Philipa, koji je preminuo u petak 9. travnja u dobi od 99 godina.

Vezani članci Kraljica Elizabeta i princ Philip Evo tko će najvjerojatnije naslijediti bogatstvo princa Philipa, razlog tome dobro je osmišljen i isplaniran Meghan Markle, kraljica Elizabeta i princ Harry - 4 Prije sprovoda princa Philipa Meghan Markle javila se kraljici, a i maleni Archie imao je svoju ulogu u svemu tome

Portret je nastao 2017., iste godine kada se pokojni princ umirovio iz javne službe, a umjetnik ga je naslikao kako pozira u hodniku njegova doma, dvorca Windsor, te je sada otkrio nepoznate detalje o slici.

Philip na slici drži ruke iza leđa i ima blagi osmijeh te je odjeven u svečanu večernju odoru na kojoj se jasno ističe orden Slonova krila, najviši Danski orden koji je princ ponosno nosio u čast svojih danskih korijena, no umjetnik je u podcastu Sky News Daily voditelju Dermotu Murnaghanu otkrio kako je najvažniji dio na slici prinčevo okruženje.

Istaknuo je posebno značenje hodnika u Philipovu životu jer su njegova majka i baka rodile u sobici na kraju dugačkog prolaza. Također, princ je preminuo u dvorcu Windsor pa Ralph smatra kako hodnik sa slike simbolično predstavlja njegov cijeli životni vijek.

Ispričao je i kako se s princem sastao puno puta prije nego što je odabrao pravo mjesto na kojem će ga naslikati, a otkrio je i da se Philip i sam u slobodno vrijeme bavio slikanjem te da mu je umjetnost bila velika strast.

 "Bilo je zabavno slikati ga. Kao što možete i zamisliti, imao je sjajan smisao za humor, no odisao je i ozbiljnošću koja se može uočiti i na portretu", kazao je umjetnik, koji je posebno ponosan na to kako je na slici zabilježio prinčev nestašni pogled.

"Bio je jako uključen u cijeli proces i uživao je u njemu te je uvijek bio raspoložen za razgovor, pa mogu reći kako je to bilo jedno lijepo i vrlo časno iskustvo", zaključio je.

Posljednji ispraćaj princa Philipa održat će se u subotu 17. travnja s početkom u 15 sati u kapeli sv. Jurja u Windsoru.

Zbog badića za koji nikome nije jasno koja je njegova svrha svi su se okretali za njom, stvarno je neobičan

Govorila je da se nikada više neće skinuti gola za film i da je jedna takva scena još uvijek proganja, no u 44. godini ipak se predomislila