bogata karijera

Modne piste krasila je već s 15 godina, a kasnije je postala muza redatelja koji ju je zbog jednog poteza umalo stajao života

Uma Thurman (Foto: Profimedia) Uma Thurman (Foto: Profimedia) Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Uma Thurman (Foto: Profimedia) +0 Uma Thurman (Foto: Profimedia) Galerija

Uma Thurman karijeru je započela kao manekenka s 15 godina, a danas je jedna od najcjenjenijih glumica Hollywooda.

Glumica, producentica i manekenka Uma Thurman ovih dana slavi 51. rođendan, a mnogi još danas govore kako je blagoslovljena sjajnim genima te izgleda poput curice. Njezinu prirodnu ljepotu prepoznali su brojni redatelji, a izniman glumački talent osigurao joj je mjesto u vrhu holivudskih zvijezda.

Pogledaj i ovo showbuzz spontana ljepotica Skinula se u tangice i grudnjak u pauzi od poslovnih obaveza pa se zabavljala s društvom

Thurman je rođena u Bostonu, gdje je i odrasla. Otac joj je jedno vrijeme bio budistički svećenik, zbog čega je kao djevojčica živjela u himalajskom gradu Almori. Bila je povučena cijelo svoje djetinjstvo, no kada je u osmom razredu osnovne škole otkrila ljubav prema glumi, sve se promijenilo. Karijeru je započela s tek 15 godina, i to kao manekenka. Manekenskim se poslom bavila i njezina majka Nena von Schlebrügge, a Uma je do kraja 80-ih godina već krasila naslovnice brojnih časopisa poput Voguea i Glamoura.

Godine 1988. dobila je uloge u čak tri filma i odonda njezina karijera ne prestaje ići uzlaznom putanjom. Nakon filma "Pakleni šund" postala je i miljenica jednog od najtalentiranijih redatelja današnjice, slavnog Quentina Tarantina. Upravo na setu Tarantinova filma "Kill Bill" Thurman je bila u težoj automobilskoj nesreći. Ispostavilo se kako je redatelj inzistirao da glumica sama odradi rizične scene, što je rezultiralo teškom nesrećom zbog koje i danas ima posljedice na vratu i u koljenima. Nakon nesreće je zatražila da pregleda snimke, no kuća Miramax ponudila joj je ugovor prema kojem bi mogla pogledati snimke uz uvjet da ih kasnije ne može tužiti, što je ona odbila. Tarantino je u jednom intervjuu rekao kako mu je njezina nesreća najveća pogreška u životu.

Glumica si je osigurala i status jedne od najpopularnijih glumica Hollywooda, a tijekom karijere vodila je i buran ljubavni život.

Glumca Garyja Oldmana upoznala je na snimanju filma "State of Grace" te su se vjenčali 1990., a rastali već dvije godine kasnije. U svibnju 1998. godine pred oltar je stala s kolegom Ethanom Hawkeom, kojeg je upoznala godinu ranije na snimanju zajedničkog filma. Zajedno su dobili dvoje djece, kćer Mayu i sina Levona, no 2003. godine su se razišli. Nakon drugog propalog braka zaljubila se u francuskog bankara Arpada Bussona te se s njim zaručila, no nekoliko su puta prekidali i mirili se. Zajedno su dobili kćer Rosalind.

Zbog svoje popularnosti Uma je imala i nekoliko neugodnih iskustava. Jedno od njih je činjenica da ju je jedan muškarac uhodio čak nekoliko godina, od 2004. do 2011. Uhićen je u međuvremenu te su mu odredili zabranu prilaska glumici, no nije odustao, pa je ponovno uhićen 2010. godine te je na 11 mjeseci završio u zatvoru.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan druga emisija TLZP - 1 Maja Šuput druga emisija TLZP - 5 Maja Šuput druga emisija TLZP - 2 Maja Šuput - 8 +1 Maja Šuput i Frano Ridjan druga emisija TLZP - 3 Celebrity Pogledajte haljinu Maje Šuput zbog koje joj je Navojec rekao da izgleda kao predivna anđeoska pahuljica!

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Chrissy Teigen (Foto: Profimedia) Chrissy Teigen (Foto: Instagram) +0 Chrissy Teigen i John Legend (Foto: Instagram) Celebrity Grudi je nedavno smanjila, ali našla je način da ih opet izbaci, pogled sprijeda posebno je zanimljiv

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene