Ike i Tina Turner bili su par kojem su se svi divili sve dok detalji njihove veze nisu izašli u javnost.


Rođena kao Anna Mae Bullock 1939. godine, djevojčica s velikim problemima u obitelji kasnije je izrasla u glazbenu divu koju danas znamo pod imenom - Tina Turner.

Vezani članci Shakira i Jennifer Lopez Zvijezde na rasprodaji: Tina Turner, Bob Dylan, Shakira! Zašto prodaju prava na svoje pjesme? Slika nije dostupna Tina Turner vjenčat će se u budističkom obredu u Švicarskoj

Roditelji legendarne pjevačice bili su siromašni, a nakon što su se rastali, Tinu i njezinu sestru odgojili su baka i djed. Još kao tinejdžerica Tina se počela kretati u R&B krugovima gdje se upoznala s modernom glazbom.

Ikea Turnera, koji je u to vrijeme bio vođa grupe Kings of Rhythm, za koju mnogi govore da je jedan od prvih bendova koji je krenuo s rock n' rollom, Tina je upoznala u noćnom klubu. Isprva nije bila zaljubljena u njega, čak joj se nije ni svidio, već joj je najviše pažnje kod njega privukao Ikeov glas. Otpjevala je njegovu pjesmu "You Know I Love You" i tu je počela njihova priča. Postali su par malo nakon što su oformili vlastitu grupu te su 1960. godine osvojili glazbeni svijet pjesmom "A Fool in Love". Tina je iz prijašnje veze s Raymondom Hillom već imala dijete, a ona i Ike dobili su sina te su se 1962. godine vjenčali u meksičkoj Tijuani. Tina je nakon vjenčanja posvojila Ikeova dva sina s kojima je bila u dobrim odnosima.

“I Idolize You,” “It’s Gonna Work Out Fine,” “Poor Fool” i “Tra La La La La” samo su neke od uspješnica koje je ovaj slavni par objavio sredinom 60-ih godina. Sve do 1971. godine i obrade hita "Proud Mary" Ike i Tina nisu imali većih singlova tih godina. Za pjesmu su dobili i nagradu Grammy, a postala je neizostavan dio njihovih koncerata. Energija Tine Turner, plesačice na koncertu i sve više pop-zvuka u pjesmama iz godine u godinu podizali su Ikea i Tinu u glazbene visine.

Pobjegla je od supruga zbog nasilnog ponašanja

Unatoč tome što su bili uspješni, glazbeni kritičari, pa i sama Tina, tvrde kako više od toga nisu mogli postići zbog Ikeova nasilnog ponašanja prema Tini i ljudima oko sebe. Pjevačica je godinama trpjela nasilje u kući, a ponekad se čak natjerala da nakon što bi je Ike udario nastavi pjevati i plesati kako bi zaboravila na sve. Ike je sve više konzumirao droge te je kući dovodio nekoliko ljubavnica dok je živio s Tinom. Tina je u memoarima iz 2018. godine otkrila kako je s bivšim suprugom imala seksualne odnose koji su više nalikovali silovanju nego romantičnoj gesti.

Pjevačica si je 1968. godine pokušala oduzeti život, a nakon što se oporavila, istaknula je kako je postala svjesnija svoje snage te je jedva čekala izaći iz braka koji godinama nije bio dobar.

Ike i Tina su se u Dallasu u ljeto 1976. godine posvađali, a ona je uspjela pobjeći u motel. Kod sebe nije imala niti centa, a bila je i dalje u krvavoj odjeći. Podnijela je zahtjev za rastavu te od Ikea nije ništa tražila osim dva automobila i umjetničko ime koje je do danas zadržala.

Uspješna solo karijera

Pjevačica se nakon razvoda okrenula budizmu kako bi pronašla mir te je čitavo vrijeme nastupala u manjim dvoranama od onih u kojima je svirala s Ikeom. Sve do sredine svojih 40-ih godina Tina se tražila, a samostalna karijera krenula joj je nakon što je 1984. godine objavila hit-pjesmu "Private dancer" i potpisala ugovor za diskografsku kuću EMI. Singl “What’s Love Got to Do With It” u Americi je došao do prvog mjesta top-lista, a osvojila je i Grammy.

Nakon nasilne veze s Ikeom pjevačica je ipak pronašla ljubav te se 2013. godine udala za dugogodišnjeg partnera Erwina Bacha. Par se skrasio u Švicarskoj, a Tina danas slovi kao jedna od najvećih glazbenih diva na svijetu. Mnogi je nazivaju "rock-bakom", a unatoč brojnim zdravstvenim problemima Tina Turner danas i dalje održava koncerte diljem svijeta.

Ike Turner preminuo je 2007. godine u svom domu kraj kalifornijskog San Diega. Imao je 76 godina.

Sve je dirnuo: Naš glumac objavio video susreta s beskućnikom koji je lutao praznim ulicama Mislav Čavajda (Foto: IN Magazin) Mislav Čavajda (Foto: PR) Mislav Čavajda (Foto: IN Magazin) +3 Mislav Čavajda (Foto: Pixsell)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju