Prestrašna priča

Njezino stravično ubojstvo šokiralo je svijet, u visokom stupnju trudnoće život joj je oduzet na najbrutalniji mogući način

Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Afp 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Roman Polanski i Sharon Tate snimljeni nakon vjenčanja 1968 (Foto: AFP) Sharon Tate (Foto: Profimedia) Sharon Tate (Foto: Profimedia) +0 Sharon Tate (Foto: Profimedia) Galerija

Sharon Tate brutalno je ubijena 1969. godine u svom domu koji je dijelila sa suprugom Romanom Polanskim.

Sharon Tate bila je lijepa 23-godišnja američka starleta koja je osvojila srce deset godina starijeg slavnog redatelja Romana Polanskog i koji nije mogao odoljeti da se ne zaljubi u nju, no njihova je priča završila na najtragičniji mogući način.

Pogledaj i ovo Sharon Tate (Foto: Getty) Tragičan odlazak Brutalno je ubijena kad je imala samo 26 godina, neki tvrde da se bojala orgijama opsjednutog muža

Sharon je kao mlada djevojka pokušavala ostvariti glumačku karijeru u Hollywoodu, što joj je konačno uspjelo 1962. godine kada je potpisala ugovor s talentiranim producentom i agentom Martinom Ransohoffom, koji je u to vrijeme producirao seriju "The Beverly Hillbillies". Ona je u njoj dobila ulogu tajnice i usidjelice Jane Hathaway, ali glumački talent nije uspjela pokazati, baš kao ni svoj zaštitni znak - dugu plavu kosu koju morala je sakriti ispod tamne kratke perike.

No zaradila je dovoljno novca da krene na satove plesa, bontona i fitnesa pa je tri godine kasnije izabrana za značajniju ulogu u filmu "Eye of the Devil", koji se snimao u Italiji i Velikoj Britaniji, a u kojem je glumila s filmskim legendama Davidom Nivenom i Deborah Kerr.

U to je vrijeme bila u ljubavnoj vezi s proslavljenim frizerom Jayem Sebringom, no njezina sljedeća uloga označila je prekretnicu u profesionalnom, ali i privatnom životu.

Snimanje ju je ponovno odvelo u Europu, i to na set filma "Bal vampira", na kojem je radio i Roman. Ljubav između njih nije se rodila na prvi pogled, a on nije bio ni impresioniran njezinim glumačkim sposobnostima. Međutim, s vremenom je pao na njezinu ljepotu i počeo ju je proganjati, iako je u to vrijeme izlazio s glumicom Jill St. John.

Sharon je konačno pristala provesti jedno popodne s njim u hotelskoj sobi, gdje su vodili ljubav, a nakon toga sve ostalo je postalo povijest. Prekinula je vezu s Jayem, ali je s njim ostala u prijateljskim odnosima, a on se čak sprijateljio i s Romanom. No redatelj se nikako nije mogao odreći svoje titule zavodnika i ženskaroša, pa čak i nakon što su se vjenčali 1968. godine, a samo godinu i pol nakon toga Sharon je brutalno ubijena.

Stravično ubojstvo koje šokiralo Hollywood i svijet dogodilo se 9. kolovoza 1969. godine. Poznatu glumicu i nekoliko njezinih prijatelja u njezinoj vili koju je dijelila sa suprugom, redateljem Romanom Polanskim, ubili su članovi kulta Charlesa Mansona.

Ubojice su žrtve usmrtile brojnim ubodima noža, a Sharon, koja je tada bila u osmom mjesecu trudnoće, zadobila ih je čak 16. Nakon toga njezinom krvlju ubojice su ispisale riječ "svinja" na ulaznim vratima. Tijela je drugo jutro pronašla spremačica.

Roman je dane sa Sharon kasnije opisivao kao najbolje u životu, iako su mnogi tvrdili da je njihov odnos bio daleko od idealnog jer je on jednostavno bio opsjednut orgijama i raskalašenim načinom života, ali i da ju je poprilično kontrolirao.

"Govorio joj je kako da se oblači, kako da se šminka, što želi od nje, a što ne želi. U potpunosti je upravljao njezinim životom", rekla je glumičina bliska prijateljica jednom prilikom, a potvrdila je i kako je glumica do tada imala težak život i velikih problema sa samopouzdanjem.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Anne Hathaway (Foto: Profimedia) Anne Hathaway (Foto: Profimedia) Anne Hathaway (Foto: Profimedia) Anne Hathaway (Foto: Instagram) +1 Anne Hathaway (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Uzdizala ga je u nebesa i držao ju je kao kap vode na dlanu, a onda je otkriveno njegovo pravo lice koje je sve zgrozilo i san je postao noćna mora

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene