filmska priča

Tko je neslavna "crna udovica" koja je naručila ubojstvo svojeg muža nakon što ju je on ostavio zbog mlađe žene?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Patrizia Reggiani 1998. godine osuđena je na 29 godina zatvora jer je naručila ubojstvo svojeg bivšeg supruga Maurizija Guccija, a o njima se sada snima i film.

Patrizia Reggiani Martinelli stekla je nadimak "crna udovica Guccija" nakon što je optužena za ubojstvo svojeg bivšeg supruga i nekadašnjeg vlasnika modnog carstva Maurizija Guccija.

Pogledaj i ovo Bradley Cooper i Lady Gaga (Foto: Profimedia) teško ih je prepoznati! Podigla je golemu prašinu s Bradleyjem Cooperom, a sada će to pokušati ponoviti s još jednim miljenikom žena

Kći vozača kamiona i pralje javnosti je bila potpuno nepoznata dok se 1973. godine nije udala u obitelj Gucci, nakon čega je postala utjecajna u talijanskim bogataškim krugovima.

U braku su dobili dvije kćeri Alessandru i Allegru i slovili su kao zlatni par modne industrije te se sve činilo savršeno sve dok 1985. godine Maurizio nije otišao na poslovni put s kojeg se više nije vratio kući.

Nakon 12 godina braka suprugu je ostavio zbog mlađe glumice Paole Franchi, a službeno su se razveli 1994. godine. Sud je tada odlučio da će Gucci bivšoj supruzi nakon razvoda mjesečno isplaćivati džeparac od 100 tisuća američkih dolara.

Godinu dana kasnije, točnije 27. ožujka 1995. Maurizio je upucan na stubištu pred zgradom u Milanu u kojoj je bio njegov ured. Gucci je na mjestu ostao mrtav, a mediji su istoga dana počeli pisati o najbrutalnijem ubojstvu u talijanskoj modernoj povijesti.

Istražitelji su se dvije godine borili s informacijama te su pokušali dokučiti tko je ubio popularnog poduzetnika. Ne samo da su tražili ubojicu već i osobu koja je ubojstvo naručila.

Na kraju se ispostavilo da je sve organizirala njegova bivša supruga i majka njegove djece. Unatoč inzistiranju kako nema veze s ubojstvom svojeg bivšeg muža, Reggiani je tijekom suđenja priznala da je maštala o tome, a kasnije se doznalo i da je po Milanu tražila nekoga tko bi bio spreman ubiti ga te da je čak za pomoć zamolila lokalnog mesara.

"Je li itko dovoljno hrabar da ubije mog supruga" prisjetila se svojih riječi danas 72-godišnja Patrizia u novom Discoveryjevu dokumentarcu "Lady Gucci: The Story of Patrizia Reggiani".

Na kraju joj je pomogla prijateljica i vidovnjakinja Giuseppina Auriemma, koja je kontaktirala s muškarcem koji je pristao ubiti Guccija.

"Tražila je ubojicu po cijelom Milanu. Nitko je nije shvaćao ozbiljno, ja sam bila jedina budala", ispričala je Auriemma u dokumentarcu.

U dokazivanju krivnje pomogao je i Patrizijin dnevnik u koji je na dan kada je njezin bivši ustrijeljen napisala samo "Paradeisos", što u prijevodu s grčkog znači 'sloboda'.

Reggiani je 1998. osuđena na 29 godina zatvora, no kazna joj je smanjena zbog dobrog ponašanja i na slobodi je od 2016. U novom dokumentarcu otkrila je i kako je bila bijesna na svog bivšeg jer je nju i njihove kćeri ostavio bez ičega.

"Maurizio nas je potpuno isključio iz svog života i nije htio vidjeti svoju obitelj. Imali smo četiri kuće u Saint Moritzu i on nijednu nije ostavio našim kćerima", kazala je Patrizija, koja još uvijek sa svojim kćerima spori oko iznosa od 16 milijuna funti koje joj pripadaju iz Guccijeva fonda.

"Sanjam o povratku u Gucci, još se uvijek osjećam kao Gucci i ustvari sam najviše Gucci od svih. Došla sam iz svijeta raskoši i želim se u njega vratiti", kazala je nakon izlaska iz zatvora. Kada su je novinari pitali zašto sama nije ubila supruga, odgovorila je: "Moj vid nije dobar, a nisam htjela promašiti."

Priča je kao stvorena za veliki ekran, a to je shvatio i redatelj Ridley Scott, koji trenutačno u Italiji snima film o Guccijevu ubojstvu "House of Gucci". U njemu fatalnu "crnu udovicu" glumi Lady Gaga, dok će njezina bivšeg supruga utjeloviti Adam Driver.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene