Nevjerojatna priča

Skandalozne sudbine najglamuroznijih sestara 20. stoljeća koje su imale 19 muževa i stotine ljubavnika

Sestre Gabor (Foto: AFP) Sestre Gabor (Foto: AFP) getty images 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Sestre Gabor (Foto: Profimedia) Sestre Gabor (Foto: AFP) Zsa Zsa Gabor (Foto: AFP) Zsa Zsa Gabor (Foto: AFP) Zsa Zsa Gabor (Foto: AFP) Zsa Zsa Gabor (Foto: AFP) +0 Zsa Zsa Gabor (Foto: AFP) Galerija

Prije no što su postojale Kardashianke, sestre Gabor bile su "vruća roba u gradu". Njihov skandalozni život nevjerojatna je priča o ljubavi, patologiji i glamuru.

One su bile Kardashianke prije Kardashianki, glamurozne sestre čiji su skandalozni životi oduševljavali javnost. Mnogi su ih osuđivali, neki su ih obožavali, a gotovo svi su im zavidjeli. Sestre Gabor bile su najslavnije starlete 20. stoljeća, a njihove sudbine u najmanju su ruku – živopisne. 

Pogledaj i ovo Tina Turner - 1 ''Bila je to moja svakodnevica...'' Život joj je obilježila uspješna glazbena karijera, a u četiri zida proživljavala je mučno zlostavljanje od voljene osobe

Eva, Zsa Zsa i Magda – zanosne sestre platinaste kose i bujnih oblina uspjele su zavesti stotine muškaraca, vjenčale su se čak 19 puta, a imale su i ljubavnicu. 

Od samog djetinjstva ove su tri dame bile posebne, što zbog svoje ljepote koja je bila prisutna od malih nogu, a što zbog odgoja njihove majke, osebujne žene. 

Naime, Jolie Gabor, poznatija kao "Mamuška", odgajala je svoje tri ljepotice pod spartanskom stegom uskraćujući im i najmanji znak pažnje. Ako su djevojčice poželjele zagrljaj ili toplu riječ, majci su trebale platiti dva centa. Prema Mamuškinoj filozofiji, tako su trebale najbolje naučiti da se sve plaća i ništa u životu nije besplatno, pa čak ni ljubav. S obzirom na bogatstvo i glamur koji su sestre kasnije stekle moglo bi se reći da su tu lekciju jako dobro usvojile.

Osim pouke o novcu, Mamuška je poticala svoje kćeri da budu iznimno kompetitivne. Uz takav odgoj stvorene su tri male dive. Opsjednute novcem, deprivirane ljubavlju te beskrajno samouvjerene i predane postizanju velikih stvari. 

"Ako postanete princeze, Mamuška će vas najviše voljeti", govorila bi sestricama njihova majka, koja je bila patološki opsjednuta elitizmom i grandioznim titulama. 

Obitelj Gabor iz Budimpešte se preselila u New York kasnih 30-ih godina prošlog stoljeća zbog Mamuškine želje da njezine kćeri, ako ništa drugo, barem postanu filmske zvijezde. Ipak, iako je Zsa Zsa Gabor bila glumica, sve tri najpoznatije su po svojim brojnim brakovima i još brojnijim aferama. 

Magda se udavala šest puta, Zsa Zsa deset, a Eva pet. 

Sve tri sestre pretvorile su se u prave pin-up ljepotice velikih grudi i još širih bokova. Kosu koja im je prirodno bila plava blajhale su dok ne bi postala bijela. Šepurile su se društvenim događanjima i isplatilo se – stekle su slavu, bogatstvo, pa čak i kraljevske titule za kojima je njihova majka žudjela. 

Najslavnija sestra Zsa Zsa uspjela je majci ostvariti želju i službeno je postala čak i princeza. Kada se udala za svog desetog supruga Frederica von Anhalta, kvaziprinca Bel Aira, on ju je učinio princezom, čime je hranio fantaziju koju joj je majka ugradila u svijest. 

Ipak, njihov životni put nije bio bajka, već surova borba za preživljavanje. 

Sestre su stigle u obećanu zemlju davne 1939., a iako su uspjele ostvariti manje uspjehe u svijetu glume i plesa, Zsa Zsa je ona koja je pokazala kako prokrčiti put do raskoši o kojoj su cijelog života sanjale. 

Besramno je ganjala bogate i usamljene muškarce koji su bili u mogućnosti priuštiti joj život kakav je željela. I uspješno ih je pronalazila. 

No nisu sestre samo zbog sebe i svojih potreba vrebale bogate muževe. Njihova majka, koja se sama udavala tri puta, zahtijevala je darove od svojih kćeri. Dijamante, nakit, skupocjene bunde i automobile, a netko je sve to trebao platiti. 

Mamuška je birala muškarce koji su bili radnici, otac njezinih triju kćeri bio je kuhar te nije mogao ni sanjati o luksuzu koji je njegova žena zahtijevala. S obzirom na snažnu ličnost i velik utjecaj na svoje kćeri, Mamuška ih je natjerala da ju opskrbe onime čime nije mogla sama. 

Sve tri sestre kao i njihova majka voljele su jaku šminku, usku odjeću i velike natapirane frizure, a podvrgle su se i nizu estetskih zahvata koji su se nudili sredinom 20. stoljeća. Rezultati nisu uvijek bili najsretniji, pa je tako Mamuški na licu ostao veliki ožiljak. 

Najveći uspjeh ovih žena bila je udaja Zsa Zse za Conrada Hiltona, multimiljunaša i vlasnika lanca luksuznih hotela. Ljepotica je bila čak 30 godina mlađa od svog supruga, a on se nakon vjenčanja šokirao načinom na koji je ona rasipala njegov novac. 

Kada joj je hotelijer prestao davati neograničen pristup njegovu bankovnom računu, Zsa Zsa se okrenula lijekovima za smirenje i predala papire za razvod. Zbog cijele je situacije, koja je teško pogodila tri tako jako vezane sestre, Eva završila u ludnici. Navodno je izjavila kako ne može živjeti bez nove bunde od arktičke lisice, pa ju je uhvatila histerija. 

Zsa Zsa, za koju se danas vjeruje da je patila od bipolarnog poremećaja, svoje je psihičko stanje pogoršavala pijući više od 20 šalica jake kave na dan. Magda ju je tada smjestila u sanatorij, u kojem su je liječili elektrošokovima – modernom metodom liječenja psihičkih bolesnika 50-ih. 

Zsa Zsa se odmah nakon razvoda od Hiltona ponovno udala, i to za glumca Georgea Sandersa. Bila je zaljubljena u njega, no odnos je propao zbog njezine stalne javne nevjere i preljubništva. Lijepa plavuša nije se ni trudila skrivati svoje mnogobrojne ljubavnike, a u njezin je krevet ušao i američki predsjednik J. F. Kennedy.

Sljedeći muž bio joj je Porfirio Rubirosa, diplomat poznat po svojim brakovima s Doris Duke i Danielle Darrieux. Taj je zavodnik bio poznat po svojoj ogromnoj "muškosti" kojoj su se divile mnoge dame, a među njima i Zsa Zsa. 

S druge pak strane, za razliku od Zsa Zse, njezina je mlađa sestra Eva bila ljubiteljica – žena. Iako se i ona udala mnogo puta, cijeli je život imala ljubavnice. Navodno je bila u dugoj i strastvenoj vezi s glumačkom divom Marlene Dietrich. 

Magda se udavala četiri puta i bila je najsamozatajnija od sve tri sestre. Zbog svojeg se karaktera, koji je bio mirniji i manje sklon ekscesima, počela sramiti svoje obitelji pa se pokušala udaljiti od sestara. No u srednjim godinama doživjela je veliku osobnu tragediju – imala je moždani udar, izgubila dar govora i postala nepokretna. Ubrzo ju je i suprug napustio. 

Istovremeno, ranih 60-ih Zsa Zsa je postala sve sklonija manijama i njezino se ponašanje nikako nije moglo smatrati normalnim. Izbjegavala je piti lijekove jer bi se od njih debljala, pa je radije išla na tjedne terapije elektrošokovima. To je ostavilo teške posljedice na njezin um. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspiration of the day: Zsa Zsa Gabor. I don’t even particularly like dogs, but a poodle would be worth it just to achieve this level of extra. Note to self, practice calling people “darling”. . . . #agegracefully #over50style #over50andfabulous #50plusandfabulous #zsazsagabor #zsazsa #pink #pinkpower #pinkdog #tiara #extra #celebrity #diamonds #sparkly

Objavu dijeli Viv & Edie (@vivandedie)


Posljednji Zsa Zsin suprug, navodni njemački princ, a zapravo varalica, držao je svoju suprugu pod ključem, Zaključao bi ju na njihovo imanje i zabranjivao joj kontakt s kćeri Francesom. 

Unatoč zatvoru u kojem je živjela, Zsa Zsa je uspijevala biti ljubavnica mnogim muškarcima koji su paru dolazili u goste. Ostala je iznimno seksualno aktivna sve do duboke starosti.

Iako su sestre živjele glamuroznim i skandaloznim životima, sve tri neslavno su završile s moždanim udarima i zatajenjima srca. 

Najslavnija među njima, Zsa Zsa, preminula je u prosincu 2016., a nadživjela je svoje sestre za 18 godina. Njezina je jedina kći Francesca preminula u dobi od 65 godina predoziravši se pilulama za dijetu kako ne bi "završila u ludnici". 

Kada je Zsa Zsa, ikona stila i simbol raskalašenog Hollywooda, umrla, nitko nije ostao iza nje kako bi naslijedio njezino naslijedstvo. Toliko muževa, brakova i ljubavnih afera, a nakon svega njezin je život završio vrlo samotno. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju George Clooney i Stacy Keibler (Foto: Getty Images) George Clooney i Stacy Keibler (Foto: Getty Images) George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) Amal i George Clooney (Foto: AFP) +5 George Clooney (Foto: Profimedia) Celebrity Bračnu idilu holivudskog ljepotana narušile glasine o izvanbračnom djetetu koje je dosad tajio?

1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Georgina Rodriguez (Foto: Instagram) Georgina Rodriguez (Foto: Instagram) Georgina Rodriguez (Foto: Instagram) Georgina Rodriguez i Christiano Ronaldo (Foto: Instagram) +8 Georgina Rodriguez (Foto: Profimedia) Celebrity Tijelo bujne crnke koju ljubi najslavniji nogometaš svijeta izgleda savršeno iz svakog ugla

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene