turbulentan život

Iznenada je ostao bez brata, a svijet je šokirala vijest o njegovom napadu na poznatu suprugu - istinu o incidentu znaju samo oni

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sean Penn je u prošlosti bio u braku s pjevačicom Madonnom, a o njihovom turbulentnom braku pričalo se svašta.

Sean Penn (60) nije tipični holivudski zavodnik, no može se pohvaliti da je ljubovao s brojnim slavnim ljepoticama. 

Pogledaj i ovo showbuzz Druga prilika Bivši supružnici opet zajedno?

Sean, koji često uzima predah od glumačke karijere kada mu je svega dosta, viđen je u zanimljivom društvu na Havajima. Naime, igrao je američki nogomet s reperom Jay Z-em i direktorom Twittera Jackom Dorseyjem. 

Penn je u 61. godini dokazao da je u odličnoj formi dok je imao sportsko druženje s prijateljima. Inače, glumac se ljetos u tajnosti oženio 32 godine mlađom kolegicom Leilom George i pokazao da je nakon dva razvoda još vjeruje u brak. 

Inače, Sean je rođen 17. kolovoza 1960. u Santa Monici u Kaliforniji, a gluma mu je, kako se čini, obiteljska crta. Naime, Pennov otac Leo, koji je bio potomak ruskih emigranata koji su u Ameriku stigli iz Litve, radio je kao redatelj i glumac pa je i njega odmalena zainteresirao za kino. Na Seannov odabir karijere je utjecala i njegova majka, glumica Eileen Ryan koja ga je vodila na snimanja i poticala da i sam krene njenim putem. 

Njegov mlađi brat Christopher je također bio glumac, no preminuo je iznenada u 41. godini života 2006. godine zbog problema sa srcem. Seanov dvije godine stariji brat Michael se bavi glazbom.

"Škola me nikada nije pretjerano zanimala i vrlo sam rano shvatio da želim imati glumačku karijeru. Zapravo, jedno sam vrijeme planirao biti odvjetnik, ali od te sam ideje brzo odustao. Odrastao sam u ulici u kojoj je živio i Charlie Sheen pa smo nas dvojica povremeno snimali amaterske filmove", istaknuo je svojedobno Penn kojemu je otac, poznati holivudski redatelj pomogao na početku karijere. 

Naime, osigurao mu je 1974. debitantsku ulogu u seriji "Mala kuća u preriji" i nakon toga ostvario još nekoliko pojavljivanja na televiziji zahvaljujući ocu. Ipak, pozornost javnosti i kritičara je privukao tek u filmu "Opaki momci" 1983. Tada se počelo pisati o njemu kao o jednom od glumaca u Hollywoodu s najvećim talentom i počeo je dobivati ozbiljne ponude za angažmane. 

Kako su se nizali uspjesi u njegovoj karijeri, tako je nizao i veze u privatnom životu. Prva od njegovih poznatih djevojaka je bila glumica Elizabeth McGovern, koja mu je ujedno bila i partnerica u drami "Utrka s Mjesecom". Njihova veza nije dugo trajala kao ni Seanova romansa s 14 godina starijom kolegicom Susan Sarandon.

Nakon toga je uslijedila njegova turbulentna veza s pjevačicom Madonnom. Upoznali su se 1985., zaljubili se na prvi pogled i samo šest mjeseci kasnije su se iste godine vjenčali. Zajedno su glumili u filmu "Šangajsko iznenađenje" i Madonna je Seanu posvetila svoj treći album "True Blue". No njihovu odnos su obilježile svađe, alkohol i droga. 

Penn je uhićen zbog napada na fotografa i imao je česte ispade u javnosti. Pjevačica je 1987. predala zahtjev za razvod, ali ga je brzo povukla. Ipak, početkom 1989., kako su pisali strani mediji, nakon nasilničkog incidenta je odlučila da je njihovom braku došao kraj. 

Naime, Penn je na Božić 1988. otišao iz njihovog zajedničkog doma i preselio se k svojim roditeljima, no tri dana kasnije otišao je k Madonni kako bi se obračunao s njom. Priča kaže da se parkirao ispred kuće, čekao da posluga ode, preskočio je ogradu i provalio. 

Sean je Madonnu navodno pronašao u spavaćoj sobi nakon čega je uslijedilo šamaranje poslije čega mu je ona rekla da odmah napusti kuću. Glumac nije pristao na to nego ju je pokušao zavezati kablom od lampe, ali je pjevačica pobjegla. Uspio ju je sustići u dnevnoj sobi, svladao ju je i sveza za stolac i nagurao krpu u usta da ne bi mogla vrištati. Pisalo se da ju je nastavio tući sljedećih devet sati. 

"Sean nije lijep muškarac, nije ni snažan, ali je nevjerojatno seksepilan i, što je također važno, karizmatičan te uspješan u poslu. Karijera mu je toliko sjajna da se rijetko tko danas usudi kritizirati njegovo vrlo agresivno i poremećeno ponašanje u braku s Madonnom. Dovoljno je samo sjetiti se incidenta zbog kojeg se bračna čaša konačno prelila - 1989. upao je pijan u Madonninu kuću u Malibuu, maltretirao je satima i zatim otišao u trgovinu po još alkohola. Vratio se i ponovno je tukao, a navodno ju je pustio tek nakon što mu je obećala neku seksualnu perverziju", rekao je izvor blizak supružnicama. 

Pjevačica je zbunjivala javnost svojim izjavama o cijelom incidentu. Nekada je prepričavala nasilni događaj dok je u drugim trenucima tvrdiila da ju nikad nije fizički zlostavljao. Prije nekoliko godina su bivši supružnici viđeni skupa na njenom koncertu i čak su se fotografirali skupa, a detalji o njihovom sukobu ostat će poznati samo njima. 

Penn je ponovno uplovio u bračnu luku 1996. sa šest godina mlađom glumicom Robin Wright. Brak su završili neprijateljski 2010., iako su danas u dobrim odnosima. Na početku se sve činilo idilično i činilo se da se Sean riješio ovisnosti o alkoholu. Mediji su o Robin pisali kao o ženi koja je od glumca napravila obiteljskog čovjeka. 

Penn je jednom sam objasnio kakav je njihov odnos. "Ne slažemo se. Imamo potpuno različit odnos s našom djecom, ali mislim da je tako bolje. Nas dvoje ne dijelimo jednake poglede na roditeljstvo, čak ni sada kada su naša djeca već odrasla. Kada se razvedete, sve istine iziđu na vidjelo i onda se pitate: 'Koji sam vrag uopće radio? Što sam mislio vjerujući da osoba ulaže u vezu na takav način?'. U svakom slučaju, to je veliko poniženje", istaknuo je . 

Dobili 1991. kćer Dylan Frances, a dvije godine poslije i sina Hoppera Jacka, koji je dobio ime po dvojici velikih obiteljskih prijatelja - Dennisu Hopperu i Jacku Nicholsonu. Nakon sedam godina veze i nekoliko prekida, Robin i Sean vjenčali su se 1996. u Santa Monici u društvu obitelji te bliskih prijatelja, a među njima su bili i filmski velikani poput Jacka Nicholsona, Marlona Branda, Warrena Beattyja i Roberta De Nira. Bez obzira na veliku ljubav, Robin se uz Seana nikako nije mogla opustiti, što zbog navodnih avantura, što zbog njegove teške naravi.

"Kad je o Seanu riječ, uvijek postoji nekakva drama. Kod njega je sve prenaglašeno: osobnost, emocionalni život, stavovi... To mu je jednostavno u krvi. Ali jedno je sigurno - sa Seanom uistinu nema dosadnog trenutka", rekla je jednom Robin. 

Penn je nakon razvoda ljubio i poznate holivudske glumice Charlize Theron i Scarlett Johansson. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Goldie Hawn (Foto: Profimedia) Goldie Hawn (Foto: Profimedia) +0 Goldie Hawn (Foto: Instagram) Zanimljivosti U mladosti je bila na listama najvećih seks-simbola, a predivna je i u 75. godini - privlači i ljepotom i karizmom!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene