Već počeli snimati

Rusima se nimalo ne sviđa veliki uspjeh serije ''Černobil'': Napravit će svoju verziju cijele priče!

Černobil (Foto: IMDB) Černobil (Foto: IMDB) IMDB 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Černobil (Foto: IMDB) Černobil (Foto: IMDB) Černobil (Foto: IMDB) Černobil (Foto: IMDB) Černobil (Foto: IMDB) Černobil (Foto: IMDB) Zaštitni štit oko reaktora 4. nuklearne elektrane u Černobilu (Foto: Arhiva/AFP) 33 godine od černobilske katastrofe (Foto: Getty Images) 33 godine od černobilske katastrofe (Foto: Profimedia) 33 godine od černobilske katastrofe (Foto: Profimedia) +1 33 godine od černobilske katastrofe (Foto: Profimedia) Galerija

Ruska televizija NTV, medijski ogranak Gazproma, već je objavila da je naručila seriju.

Miniserija "Černobil" oduševila je javnost te u samo 3 tjedna prikazivanja postala najbolje ocijenjena serija svih vremena.

Pogledaj i ovo Castle Rock (Foto: Instagram) "Castle Rock" Druga sezona hit-serije donosi pravu kingovsku atmosferu jesenjeg sivila, jeze i mističnog prokletstva

Tako je po ocjenama nadmašila i "Igre prijestolja" te "Breaking Bad", no nisu svi oduševljeni viđenim.

Podsjetimo, u kobnoj noći s 25. na 26. travnja 1986. u Sovjetskoj Ukrajini došlo je do najveće nuklearne katastrofe u povijesti – nakon koje više ništa nije bilo isto. Tijekom ispitivanja sigurnosti reaktor je eksplodirao te pretvorio Černobil i obližnji gradić Pripjat, u kojem je živjela većina radnika centrale, u grad duhova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinema Art (@cinema_and_series_addicts) on

Zbog eksplozije je došlo do ispuštanja velike količine radiokativne prašine i radijacije koja ni nakon 33 godine nije nestala, a neće još tisućama godina. Serija kronološki prati tijek događaja u Černobilu, no ono što posebno oduševljava jest činjenica da ona priča priču o ljudima ljudi koji su svojim rukama i svojim umom spriječili da danas cijela Europe i dio Azije ne budu kontinent pustoši.

Veliki uspjeh HBO-ove serije nimalo se ne sviđa Rusima koji su, prema pisanju britanskog The Daily Maila, odlučili napraviti svoju verziju priče oko nuklearne katastrofe koja nikada neće biti zaboravljena na način da će ju prikazati kao djelo američke CIA-e.

Ruska televizija NTV, medijski ogranak ruskog plinskog giganta Gazproma, već je objavila da je naručila seriju, a posao je započeo u Bjelorusiji pod redateljskom palicom Alexeija Muradova. Ruska verzija planira ispričati priču o herojskom agentu KGB-a koji pokušava spriječiti CIA-inu sabotažnu zavjeru kao odgovor na prikaz sovjetskih birokrata iz HBO-ove uspješnice prije iposlije nuklearne nesreće.

"Jedna teorija tvrdi da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu u Černobilu, a mnogi povjesničari ne poriču da je na dan eksplozije na postaji bio prisutan agent neprijateljskih obavještajnih službi", objasnio je Muradov za Moscow Times.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KaMaulies (@kamaulies) on

Iznenađujuć je podatak kako je serija uglavnom dobro prihvaćena od strane ruskih gledatelja, a ovu će verziju djelomično financirati rusko ministarstvo kulture koje je navodno osiguralo 460 tisuća dolara za snimanje. Ukupni proračun još uvijek nije objavljen te još uvijek nije poznat niti datum emitiranja.

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Bradley Cooper, Irina Shayk (Foto: Profimedia) Irina Shayk, Bradley Cooper (Foto: Profimedia) Bradley Cooper i Irina Shayk (Foto: Profimedia) Lady Gaga i Bradley Cooper (Foto: Profimedia) +6 Lady Gaga i Bradley Cooper (Foto: Profimedia) Celebrity Nisu izdržali glasine o preljubu: Slavni par prekinuo nakon 4 godine ljubavi, ona se već iselila iz njihovog doma

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene