Ruska televizija NTV, medijski ogranak Gazproma, već je objavila da je naručila seriju.

Galerija


Miniserija "Černobil" oduševila je javnost te u samo 3 tjedna prikazivanja postala najbolje ocijenjena serija svih vremena.

Vezani članci Katarina Velika (Foto: IMDB) Uzbudljiva televizijska jesen pred nama: Uz ove serije jedva ćemo dočekati večeri pod dekicom Ante Deković (Foto: Instagram) Nevjerojatan uspjeh Šibenčanina koji obožava vizualne efekte: Po drugi puta nominiran za nagradu Emmy

Tako je po ocjenama nadmašila i "Igre prijestolja" te "Breaking Bad", no nisu svi oduševljeni viđenim.

Podsjetimo, u kobnoj noći s 25. na 26. travnja 1986. u Sovjetskoj Ukrajini došlo je do najveće nuklearne katastrofe u povijesti – nakon koje više ništa nije bilo isto. Tijekom ispitivanja sigurnosti reaktor je eksplodirao te pretvorio Černobil i obližnji gradić Pripjat, u kojem je živjela većina radnika centrale, u grad duhova.

Zbog eksplozije je došlo do ispuštanja velike količine radiokativne prašine i radijacije koja ni nakon 33 godine nije nestala, a neće još tisućama godina. Serija kronološki prati tijek događaja u Černobilu, no ono što posebno oduševljava jest činjenica da ona priča priču o ljudima ljudi koji su svojim rukama i svojim umom spriječili da danas cijela Europe i dio Azije ne budu kontinent pustoši.

Veliki uspjeh HBO-ove serije nimalo se ne sviđa Rusima koji su, prema pisanju britanskog The Daily Maila, odlučili napraviti svoju verziju priče oko nuklearne katastrofe koja nikada neće biti zaboravljena na način da će ju prikazati kao djelo američke CIA-e.

Ruska televizija NTV, medijski ogranak ruskog plinskog giganta Gazproma, već je objavila da je naručila seriju, a posao je započeo u Bjelorusiji pod redateljskom palicom Alexeija Muradova. Ruska verzija planira ispričati priču o herojskom agentu KGB-a koji pokušava spriječiti CIA-inu sabotažnu zavjeru kao odgovor na prikaz sovjetskih birokrata iz HBO-ove uspješnice prije iposlije nuklearne nesreće.

"Jedna teorija tvrdi da su se Amerikanci infiltrirali u nuklearnu elektranu u Černobilu, a mnogi povjesničari ne poriču da je na dan eksplozije na postaji bio prisutan agent neprijateljskih obavještajnih službi", objasnio je Muradov za Moscow Times.

Iznenađujuć je podatak kako je serija uglavnom dobro prihvaćena od strane ruskih gledatelja, a ovu će verziju djelomično financirati rusko ministarstvo kulture koje je navodno osiguralo 460 tisuća dolara za snimanje. Ukupni proračun još uvijek nije objavljen te još uvijek nije poznat niti datum emitiranja.

Nisu izdržali glasine o preljubu: Slavni par prekinuo nakon 4 godine ljubavi, ona se već iselila iz njihovog doma