Joaquin, brat Rivera Phoenixa, koji je danas u konkurenciji za Oscara istaknuo je kako mu je upravo River vječna inspiracija.

Galerija


"Bit ćeš uspješniji glumac od mene", rekao je River Phoenix bratu Joaquinu u vrijeme kada je Joaquin krenuo u svijet glume, a danas je Joaquin u utrci za Oscara zahvaljujući filmu "Joker". River Phoenix preminuo je ispred poznatog holivudskog kluba The Viper Room 1993. godine, a Joaquin je u intervjuu u emisiji "60 Minutes" prije nekoliko dana otkrio pozadinu odnosa sa svojim bratom.

Vezani članci Renee Bargh Tek je demantirala vezu s jednim velikim glumcem, a već se šuška da je zavela i Brada Pitta? Joker (Foto: IMDB) Nepoznati detalji o filmu koji je osvojio najviše nominacija za najprestižniju filmsku nagradu

Istaknuo je kako je u svakom filmu koji je snimio osjetio povezanost s bratom. River je na njega ostavio velik utjecaj za koji je Joaquin istaknuo da nikada neće zaboraviti te da će uvijek paziti da čuva sjećanje na Rivera. Tijekom godina nije htio previše pričati u javnosti o događajima ispred The Viper Rooma, gdje je i sam bio s njime vani.

River Phoenix bio je jedna od najperspektivnijih zvijezda Hollywooda prije tragične smrti u dobi od samo 23 godine. Prva serija u kojoj se pojavio bio je "Seven Brides for Seven Brothers" 1982. godine, a već u tom periodu dobio je obožavatelje iz svih dijelova svijeta.

Rodio se kao River Jude Bottom u obitelji od petero djece, a prezime Phoenix njegova je obitelj preuzela nakon što su se preselili iz Venezuele na Floridu kako bi time označili novi početak. Riverove i Joaquinove sestre zovu se Summer, Rain i Liberty, a sigurno zbog svojih imena plijene dosta pažnje. Liberty je svog sina nazvala Rio (rijeka na španjolskom), a Summer je svog sina nazvala Indiana jer je River glumio mladog Indianu Jonesa.

River i njegova sestra Rain jedno su vrijeme skupa svirali u bendu Aleka’s Attic, u kojem je River bio glavni vokal i gitarist. Slavni glumac dio je glazbene povijesti jer je tijekom snimanja filma “My Own Private Idaho” upoznao Fleu, današnjeg basistu benda Red Hot Chilli Peppers, koji je Riveru posvetio pjesmu "Transcending". Michael Stipe također je bio blizak s Riverom, a njegov bend R.E.M. posvetio je čitav album ovom sjajnom glumcu.

Razne teorije zavjere stvorile su se oko činjenica o njegovoj smrti, a mnogi spekuliraju o njegovim zadnjim riječima. "Želim anonimnost, ne paparazze", navodno je rekao River prije nego što je umro, a neki pak tvrde da se samo srušio, bez da je išta rekao.

Johnny Depp je bio vlasnik kluba The Viper Room u kojem je River preminuo, a s njim su bili njegova djevojka Samantha Matis, Flea te brat Joaquin i sestra Rain. Depp i Flea su u vrijeme kada je River kolabirao bili na stageu, ali su prekinuli koncert čim su čuli nesretne vijesti. Flea je s Riverom otišao u bolnicu, a unatoč naporima liječika da ga ožive, proglašen je mrtvim u 1:51 u noći.

Film "Dark Blood" snimao se kada je River preminuo, a producenti su onda rekli da su snimili 80% filma, no trebali su shvatiti kako da sve završe bez njega. Film je premijerno prikazan 20 godina nakon Riverove smrti.

Slučajno ili namjerno? Stjepan Hauser otkrio s kime uživa na egzotičnim Maldivima