prošlo je pet godina

Bio je poznat po bezvremenskom božićnom hitu, a fanove diljem svijeta šokirala je njegova smrt upravo na sam Božić

George Michael (Foto: Instagram) George Michael (Foto: Instagram) instagram 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju George Michael (Foto: Instagram) George Michael (Foto: Instagram) George Michael (Foto: Instagram) George Michael (Foto: Profimedia) George Michael (Foto: Profimedia) George Michael (Foto: Profimedia) George Michael (Foto: Instagram) George Michael (Foto: Profimedia) +0 George Michael (Foto: Instagram) Galerija

George Michael je zbog svoga glasa i privatnog života intrigirao javnost do svoje smrti, a nerijetko je zbog veza bio tema tabloida diljem svijeta.

Britanski glazbenik George Michael bio je poznat po svom moćnom glasu, a mnogi su ga proglasili ključnom figurom MTV ere. Smrt ovog legendarnog pjevača i producenta prije pet godina je šokirala sve, a preminuo je upravo na Božić.

Pogledaj i ovo Miffy Englefield (Foto: Screenshot) Jeste li gledali? Gdje su i kako danas izgledaju zvijezde filma "The Holiday"? Neke ne biste prepoznali, a neki nažalost više nisu među nama

Georgeu Michaelu pravo ime je Georgios Kyriacos Panayiotou, a rođen je u Londonu 1963. godine. U jednom intervjuu je rekao kako se za glazbu počeo zanimati kada je prebolio ozljedu glave dok je imao osam godina. Školu je završio u Busheyju, a upravo tamo je upoznao i kolegu s kojim se proslavio.

Tijekom svoje bogate karijere koja je krenula uzlaznom putanjom dok je pjevao u grupi Wham! s kojom je objavio legendarni božićni hit "Las Christmas", George Michael je prodao preko 80 milijuna albuma diljem svijeta, a time je postao i jedan od najprodavanijih izvođača u povijesti glazbe. Nakon nekoliko godina i velike svjetske slave s Andrewom Ridgleyjem, Michael je pokrenuo samostalnu karijeru, a već prvim singlom "Careless Whisper" osvojio je top liste diljem svijeta. Prvi solo album "Faith" objavio je 1987. godine, a ostalo je povijest.

Pjevač je 1998. godine objavio da je homoseksualac, a tijekom cijeloga života borio se za prava LGBT zajednice. Njegov privatni život godinama je punio novinske stupce, a imao je problema i sa vlastima zbog droge.

Kada je imao 19 godina, Andrewu Ridgleyju s kojim je bio u grupi Wham! rekao je da je biseksusalac. Pjevač je često u intervjuima govorio kako je kao mladić maštao o ženama, no brzo mu je postalo jasno da više baca oko na muškarce. "Nikada se nisam sramio što sam homoseksualac. Zaljubljivao sam se i u đene nekoliko puta, no tek kada sam se iskreno zaljubio u muškarca shvatio sam da je sve prije toga bila iluzija", rekao je legendarni glazbenik jednom prilikom. Nakon toga više nikada nije imao želju biti u vezi sa ženom, jer kako je rekao, emotivno se mogao predati samo muškarcu.

Sa šminkericom Kathy Jeung u vezi je bio 90-ih godina, a ona je glumila u i njegovu spotu za pjesmu "I Want Your Sex". Znala je da je biseksualan, a i nakon prekida ostali su odlični prijatelji. Vezu s Anselmom Feleppom započeo je 1991. godine nakon što ga je upoznao na festivalu Rock in Rio. Brazilac je šest mjeseci kasnije otkrio da ima sidu, a pjevač je iskreno u intervjuima pričao o svemu.

U to vrijeme njegovi roditelji još nisu znali da je gej te se bojao što će reći. Istaknuo je kako se bojao za svoj život, no srećom se nije zarazio. Anselmo je preminuo 1993. godine, a Michael mu je posvetio singl "Jesus to a Child". Godinama kasnije pjevač je rekao kako je to bio jedan od težih perioda u njegovom životu, a žalovao je tri godine za svojim ljubavnikom.

Kenny Goss bio je njegova velika ljubav, a par su postali 1996. godine. Živjeli su zajedno, a 2005. godine su se planirali i vjenčati. Ipak, 2011. godine su raskinuli te nikada nisu stali pred oltar. S Fadijem Fawazom prohodao je 2012. godine, a s njim je bio do smrti. Upravo on pronašao je pjevačevo tijelo na Božić 2016. godine. Fadi je tvrdio da je pjevač počinio samoubojstvo, no obdukcija je pokazala kako je preminuo prirodnom smrću zbog bolesti srca i jetre.

George Micheal nikada nije skrivao da se drogirao te da je odlazio na raskalašene tulume, a zbog toga je često imao problema i s policijom. Nemalo puta su ga uhvatili dok je kod sebe imao razne droge.

Tijekom bogate karijere dobio je i brojna prestižna priznanja za svoj rad. Na policama je imao dva Grammyja, dvije nagrade Brit, tri statue American Music Awardsa, 12 Billbowrd nagrade, četiri MTV Video nagrade te šest Ivor Novello nagrada. Godinu dana prije smrti Billboard ga je imenovao jednim od 100 najboljih izvođača svih vremena.

  1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec +2 Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Celebrity Kolinda ukrala sve poglede na zagrebačkoj špici, nasmiješena je prošetala u nepoznatom muškom društvu

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Iva Todorić (Foto: John Pavlish) Celebrity Iva Todorić prvi put u javnosti nakon prekida s mlađahnim dečkom, pobrinula se da je svi primijete, a nije bila sama

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene