Zanimljiv život

Šuškalo se da je zamrznut nakon smrti da bi ga se pokušalo opet oživjeti, a onim čime se proslavio svima je uljepšao djetinjstvo

Walt Disney (Foto: Profimedia) Walt Disney (Foto: Profimedia) Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Walt Disney (Foto: Profimedia) Galerija

Prošle su 54 godine od smrti Walta Disneyja, a mi vam otkrivamo zanimljivosti o njegovu životu za koje niste znali.

Najpoznatiji producent i crtač animiranih filmova svih vremena Walter Elias Disney, poznatiji kao Walt Disney, preminuo je prije točno 54 godine, 15. prosinca 1966.

Pogledaj i ovo showbuzz Bojao se smrti UZNEMIRUJUĆE ČINJENICE iza imena Walt Disney

Zahvaljujući njemu većina nas imala je priliku odrastati uz likove poput Mickeyja Mousea, Paška Patka, Plutona i Šilje, a uljepšao nam je djetinjstvo i mnogim dugometražnim animirani filmovima.

Često ga se opisuje kao veseljaka koji je život posvetio tome da zabavi djecu, a on je bio i poslovni čovjek koji je htio pobijediti konkurenciju, što mu je i uspjelo.

Njegova tvrtka The Walt Disney i godinama nakon njegova smrti posluje itekako uspješno, a sve je počelo s crtežom jednog danas legendarnog miša.

Naime, nakon što je propala tvrtka za animirane filmove koju je u Kansasu osnovao s Ubom Iwerksom, na povratku kući u vlaku je nacrtao Mickeyja Mousea, kojemu je posudio i glas i koji je postao najuspješniji lik iz crtića svih vremena.

Mickey mu je donio prvog Oscara, a tijekom karijere osvojio je još 21 te i danas drži rekord u broju osvojenih prestižnih filmskih nagrada.

Zanimljivo je da su animirani filmovi Pinokio i Fantasia njegov studio doveli na rub propasti nakon što nisu doživjeli očekivani uspjeh, no Disney je nastavio hrabro raditi i dalje.

Disney, koji je rođen 5. prosinca 1901. godine, preminuo je deset dana nakon svojeg 65. rođendana, od raka pluća.

Nedugo nakon njegove smrti pojavile su se teorije zavjere da je dao zamrznuti svoje tijelo u slučaju da znanost uznapreduje do toga da ga ponovno može oživjeti.

Istina je pak da mu je tijelo nakon smrti kremirano, a pepeo posut po memorijalnom parku Forest Lawn u sklopu groblja u Glendaleu.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan +0 Maja Šuput Celebrity Zbog seksi, neobične haljine u 6. mjesecu trudnoće Šuput je dobila zanimljivo pitanje pa dala isti takav odgovor

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene