Nevjerojatna obitelj

Prokletstvo Kennedyjevih: Politička dinastija koja vrvi tragičnim sudbinama, skandalima i atentatima

JFK i Jackie Kennedy (Foto: AFP) JFK i Jackie Kennedy (Foto: AFP) afp 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju JFK i Jackie Kennedy (Foto: AFP) Saoirse Kennedy Hill (Foto: Facebook) Jackie Kennedy i Aristotel Onassis (Foto: AFP) +0 Jackie Kennedy (Foto: AFP) Galerija

Obitelj Kennedy jedna je od najutjecajnijih obitelji u povijesti, no njihova sudbina prožeta je tragedijama.

Slavna američka obitelj Kennedy jedna je od povijesno najutjecajnijih, ali i najtragičnijih obitelji SAD-a. Nakon što je objavljena vijest o smrti 22-godišnje Saoirse Kennedy ponovno se poteglo pitanje koje javnost intrigira već više od pola stoljeća - jesu li Kennedyjevi prokleti?

Pogledaj i ovo showbuzz tužna vijest Glumac poznat po sapunici koju je obožavala i domaća publika preminuo u 89. godini, imao je karijeru dužu od pola stoljeća

Smrt mlade Saoirse, unuke Roberta F. Kennedyja, postala je tek posljednja u nizu tragedija i strašnih smrtnih slučajeva koji su zadesili ovu obitelj. Djevojka je preminula u domu svojih roditelja nakon što se predozirala drogom, a iako je Hitna pomoć odmah pozvana - nije joj bilo spasa. 

Smrt ove lijepe djevojke novi je udarac za obitelj koja se ovih dana prisjeća i druge dvije tragedije - avionske nesreće Johna F. Kennedyja mlađeg i Chappaquiddick prometne nesreće. 

Dvadeset je godina prošlo od kada je JFK Jr. poginuo u avionskoj nesreći u Massachusettsu, a 50 od kada je senator Ted Kennedy doživio tešku prometnu nesreću na otoku Chappaquiddicku.

Iako su to već tri strašna smrtna slučaja, oni su tek početak grozne liste tragedija i skandala koji su potresali slavnu obitelj.

Među žrtvama zle kobi ove obitelji našla se i Mary Richardson Kennedy, bivša žena Roberta Kennedyja Jr. koja je pronađena obješena u staji za konje 2012. godine u svojoj 52. godini života. 

Mary se borila s alkoholizmom i ovisnošću o antideprisivima pa se na kraju ubila na svom obiteljskom ranču. 

Manje dramatična smrt bila je ona Kare Kennedy koju je izdalo srce nakon intenzivne tjelovježbe. Kara je kći Teda Kennedyja i Joan Bennett Kennedy, a vjeruje se kako joj je srce naglo otkazalo u 51. godini života jer je taman bila završila intenzivan proces kemoterapije zbog raka pluća. Organizam joj je bio oslabljen, a ona ga je tjelovježbom prenapregla. 

Jedna od najslavnijih smrti klana Kennedy definitivno je ona sina Johna F.Kennedyja, koji je 1999. poginuo u avionskoj nesreći nad Atlantskim oceanom. 

Sa sobom je u smrt odveo i svoju suprugu Carolyn, a navodno su prebrzo letjeli jer su žurili na jednu svadbu. Zbog lošeg vremena i prebrze vožnje, izgubljena je kontrola nad avionom i on se srušio u ocean. 

1997. došlo je pak do strašne skijaške nesreće u kojoj je život izgubio Michael Kennedy. Imao je 39 godina, nije nosio kacigu i pri padu na skijanju u Aspenu - slomio je vrat i preminuo. 

Robert F.Kennedy bio je uvaženi političar koji je ubijen 1968. dok je slavio pobjedu na izborima. Držeći svoj pobjednički govor, atentator je upucao Kennedyja i ubio ga na licu mjesta u Hotelu Ambassador u kojem se slavila izbornička pobjeda. 

Definitivno najskandaloznija smrt koja se veže uz ovu obitelj ona je Johna F. Kennedyja. Atentat 1963.u kojem je 35. predsjednik SAD-a izgubio život šokirala je svijet, a snimke pucnjave i dan danas izazivaju jezu. 

JFK i njegova supruga Jacqueline Kennedy Onassis bili su u Teksasu i vozili su se automobilom kada je snajperist ustrijelio predsjednika u glavu. 

Sestra tog slavnog predsjednika poginula je pak u avionskoj nesreći 1948. Kathleen Cavendish vozila se iz Pariza do Azurne obale u društvu svog oženjenog ljubavnika kada se avion iz nepoznatih razloga srušio. Zbog skandalozne veze s oženjenim muškarcem, obitelj Kennedy željela je zataškati ovu smrt. 

Bilo je tu još strašnih sudbina, od priča o namjernom zatvarnju članova obitelji u institucije za duševne bolesnike, lobotomija, automobilskih i avionskih nesreća pa sve do smrti na porodima. Ova obitelj možda jest politički klan koji je obilježio povijest 20.stoljeća no isto tako su obitelj s vjerojatno najviše zlokobnih smrtnih slučajeva u svijetu slavnih. 

Teorije o prokletstvu Kennedyjevih sežu u rane 1920-godine prošlog stoljeća, a većinom se vežu uz priču o strašnoj uvredi koja je bila nanijeta nekom rabinu koji ih je onda sve odlučio prokleti na tisuću godina. 

Ovakve priče urbane su legende i teorije zavjere o kojima se voli naklapati, ali ono što ostaje neosporiva činjenica jest to da su Kennedyjevi doživjeli nadprosječno puno užasnih gubitaka svojih uglednih članova. 

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Kate Middleton i kraljica Elizabeta (Foto: AFP) Kate Middleton (Foto: Getty Images) Kate Middleton (Foto: Getty Images) +5 Kraljica Elizabeta i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Celebrity Danas saveznice, nekoć neprijateljice: Otkrivena istina "otrovnog" odnosa Kraljice i Kate Middleton

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene