On nije ništa skrivao

Evo tko je žena zbog koje je Diana vjerovala da joj Charles planira smjestiti kobnu nesreću, danas je jako bliska s Williamom i Harryjem

Princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana (Foto: Profimedia) profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Princeza Diana (Foto: Profimedia) Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana (Foto: AFP) Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) +0 Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Galerija

Princeza Diana vjerovala je kako je se princ Charles želi riješiti zbog Tiggy Legge-Bourke, koja je radila kao dadilja njihovih sinova Williama i Harryja.

Prema najnovijim izvještajima koje su objavili britanski mediji, tamošnja je policija 2005. godine ispitala princa Charlesa zbog smrti njegove bivše supruge, princeze Diane, kada je morao ispričati i sve o svojoj navodnoj aferi s Tiggy Legge-Bourke.

Pogledaj i ovo Princ William - 5 Na mamu! Kad treba zasukati rukave, kraljevska obitelj ne srami se potegnuti: Evo koje su talente William i Harry naslijedili od roditelja

Bivši šef Scotland Yarda John Stevens za Daily Mail ispričao je kako je razgovarao s Charlesom o bilješci iz Dianina dnevnika iz 1995. godine.

"Moj suprug planira automobilsku nesreću u kojoj ću stradati, kako će mi otkazati kočnice i kako ću zadobiti ozbiljnu povredu glave, i to da bi se on mogao vjenčati s dadiljom Tiggy, koja čuva Williama i Harryja", napisala je Diana i dodala da je Camilla, s kojom je Charles danas u braku, samo mamac.

Tiggy, danas udanu Pettifer, zaposlio je sam princ Charles 1993. godine, nedugo nakon što su se on i Diana razdvojili. Ona je Williama i Harryja pratila na obiteljskim odmorima i s njima stvorila vrlo blisku vezu, a obojica su 1999. godine bili gosti na njezinu vjenčanju. Ona je pak 2018. godine bila na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle, a bila je i kuma njihova sina Archieja.

Tiggy se u središtu interesa javnosti našla nakon što se otkrilo kako je Diana bila uvjerena da ima aferu s Charlesom. On je ispitan 2003. godine u palači St. James kao svjedok istrage nakon što je Dianina bilješka bila i javno objavljena.

"Na kraju je pokazao nevjerojatnu volju za suradnjom jer nije imao što skrivati", izjavio je Stevens za Daily Mail.

Dianu je u aferu navodno uvjerio BBC-jev novinar Martin Bashir, koji joj je to sam natuknuo, zbog čega je privatni tajnik palače Sir Robert Fellowes dao pokrenuti i istragu. No nakon nekoliko mjeseci Scotland Yard je potvrdio da se Bashir neće suočiti s kaznenom prijavom zbog optužbi za lažiranje, ali Stevens je otvoreno iskazao žaljenje što on i njegovi kolege nisu prije razgovarali s Bashirom.

"Da je tada postojala sumnja da je Bashir princezi Diani iznio lažne podatke i dokumente, što je kazneno djelo, mi bismo to istražili. Stvarno bismo to učinili, ali sve je to tek nedavno izašlo u javnost, što je žalosno", izjavio je Stevens.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Helen Mirren (Foto: Profimedia) +0 Kendall Jenner (Foto: AFP) Zanimljivosti Puno golih stražnjica, padovi i bezobrazni fotografi: Ovako izgleda neglamurozna strana najprestižnijeg filmskog festivala

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene