Svima omiljeni član kraljevske obitelji, princ Harry, više nije vragolasti momak crvene kose već požrtvovni otac i suprug.

Galerija


Crvenokosi dječak osamdesetih je osvajao svojom slatkoćom i privrženošću majci, a onda je izrastao u nestašnog mladića sklonog kršenju reda i narušavanju mira kraljevske obitelji. Mediji su izvještavali o njegovim ludim partyjima, a paparazzi su ga obožavali snimati kako pokušava šarmirati mlade ljepotice. Zabave s pjenom, druženje s celebovima i mijenjanje djevojaka dugo su bili povezanivani uz princa Harryja, "crnu ovcu" britanskog kraljevstva. 

Vezani članci Princ Harry i Meghan Markle Prije nekoliko mjeseci sve su oštro kritizirali, a Meghan sada jedva čeka ponovni dolazak na dvor, dok Harry prijeti tužbama? Meghan Markle i princ Harry - 1 Obiteljsku idilu Meghan i Harryja narušila šuškanja o načinu na koji je kraljica doznala za praunuku, a oglasio se i glumičin otac

Njegov brat William bio je oličenje uzornosti, dok je Harry uvijek bio buntovnik sklon ekscesima. Tvrdoglav, ali zabavan, Harry je navodno omiljeni unuk kraljice Elizabete, a njegovom šarmu ni javnost ne može odoljeti. No, velike su se promjene dogodile u Harryjevu životu u zadnjih nekoliko godina pa je on danas požrtvovni suprug i otac. 

Harry je rođen prije točno 35 godina kao drugi sin princa Charlesa i princeze Diane, a danas je šesti u redu naslijeđivanja britanskog prijestolja. Kao dječak se volio igrati u vrtovima Kensingtonske palače te putovati sa svojom majkom. 

Školovao se na Eton Collegeu, prestižnom fakultetu koji pohađaju samo najviši pripadnici britanske elite, a potom je odlučio proputovati svijet. Avanturist Harry tako je godinu dana proveo u Australiji i Africi, zbog čega se i danas rado vraća tim kontinentima. 

Sa 17 godina uhvaćen je kako puši marihuanu, a kad su ga paparazzi fotografirali dok je kao maloljetnik pio - s njima se potukao. U mlađim je danima izazvao i kontroverze zbog nošenja nacističke uniforme na zabavu pod maskama, zbog čega se morao kasnije javno ispričati, a prozivali su ga i za rasizam jer je na kompromitirajućim videima iz srednje škole Pakistance nazivao pogrdnim imenima. Sve te zgode pogodovale su tome da ga mediji obilježe "divljim djetetom" kraljevske obitelji.  

Iako je oduvijek pokazivao slobodan duh i nije volio disciplinu, Harry je završio i Vojnu akademiju Velike Britanije. U vojci je proveo tri godine, a sudjelovao je i u misijama u Afganistanu, no nakon 20-ak dana provedenih u ratnoj zoni, tajne službe su ga vratile kući. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Canada Day! Heureuse Fête du Canada! 🇨🇦 🍁 Canada is a very special place for both The Duke and Duchess. The Duke has been fortunate to visit the country several times throughout his life, including as a young child and most recently for the Invictus Games in 2017, where the now Duchess joined him to lend her support. The Duchess lived and worked in Toronto for many years and also spoke at the One Young World Summit held in Ottawa. Earlier this year Their Royal Highnesses attended an event at Canada House in London to mark Commonwealth Day where they had the chance to meet many young Canadians doing great work here in the UK and around the world. Their Royal Highnesses have always been touched by the warmth, friendliness and hospitality of the Canadian people. They hope to be able to visit again as a family, and they send their great thanks to all of the kind Canadians who have sent such special gifts for Archie! We hope you enjoy celebrating Canada Day with your family and friends!

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Dok je bio na odmoru 2012. Harry je bio umiješan u skandal s nepoznatom mladom plavušom, s kojom je gol boravio u hotelskoj sobi - što su paparazzi uspjeli i snimiti. Navodno je par igrao poker na skidanje i to sve dok oboje nisu više imali ni krpice na sebi. 

Osim toga, Harry je partijao i na Hvaru, u bazenima punim pjene, a viđen je i kako za grudi hvata nepoznate djevojke po klubovima. Uz sve to, ovaj vragolasti princ poznat je i po mijenjanju djevojaka.

Njegova najduža veza bila je ona s bogatom nasljednicom Chelsy Davy, s kojom je proveo pet godina, a prekinuli su 2009. Unatoč bolnom prekidu, Harry danas tvrdi da će mu ona uvijek biti draga prijateljica. Koliko mu Chelsy znači dokazuje i to da je bila prisutna na Harryjevom vjenčanju s Meghan Markle. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today, we are excited to be able to announce details for the Duke and Duchess of Sussex’s upcoming tour to Africa! 🇿🇦🇧🇼🇦🇴🇲🇼 • In just two weeks, Their Royal Highnesses will embark on this official tour focusing on community, grassroots leadership, women’s and girls’ rights, mental health, HIV/AIDS and the environment. This programme has been many months in the making, and The Duke and Duchess are eager to focus their energies on the great work being done in Southern Africa. From meeting with Archbishop Desmond Tutu to joining ‘Waves for Change’ on Monwabisi Beach, the South Africa programme will be educational and inspiring. The Duke is especially proud to continue the legacy left by his mother with her work in Angola as he joins Halo Trust again in an effort to rid the world of landmines. HRH will also travel to Malawi where he will check in on the British Army’s partnership with African Parks and will be working on the ground supporting local communities. The Duke is particularly proud to be able to deliver an exciting new initiative, a Queen’s Commonwealth Canopy three-country partnership which he designed and consulted with Governments in Namibia, Botswana and Angola to protect forest and wildlife corridors around the Okavango Delta. The Duchess will be working with local organisations to promote women and girls’ health and education, entrepreneurship and leadership. With such a textured culture and history, Their Royal Highnesses are grateful for the opportunity to connect with those on the ground in Southern Africa and to be inspired by the work being done and learn how they can be better supported. As President and Vice President of The Queens Commonwealth Trust and The Duke’s role as Commonwealth Youth Ambassador, The Duke and Duchess cannot wait to meet with young leaders mobilising change and adding to the beauty of these Commonwealth countries 🇿🇦🇧🇼🇦🇴🇲🇼 • “We look forward to seeing you soon!” • Photo ©️ PA images / Tim Graham - Getty Images / @Sentebale /@AfricanParksNetwork / @YouthAlert

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

U svinju 2012. Harry se opet zaljubio u plavušu. Manekenka Cressida Bonas ukrala je mladom princu srce, a špekuliralo se i da će se njih dvoje vjenčati. No, unatoč željama javnosti i odobravanju kraljevske obitelji, Cressida i Harry su prekinuli. 

Nakon Cresside Harry je ljubio niz mladih dama, no njegovo je srce pripalo Meghan Markle, s kojom se upoznao na spoju na slijepo. Meghan je bila sve ono što kraljevska obitelj za Harryja nije željela, a on se, opet u svom stilu, odlučio baš njome vjenčati. 

Spetljali su se 2016., a 2017. su potvrdili svoje zaruke. Nihovo vjenčanje pratili su milijuni ljudi, a Harry i Meghan postali su najomiljeniji par svijeta slavnih. U svibnju ove godine Meghan je na svijet donijela i njihovog prvog sina, Archieja, za kojeg mnogi tvrde da iznimno sliči svom ocu. 

Harry je od divljeg dječaka postao nježan suprug i otac, a javnosti je i dalje omiljeni član Buckinghamske palače. 

Godinama je zagorčavala život Lady Di, a sada znamo i kako je reagirala na vijest o njezinoj smrti